Hem > Forum > Livet > Nattskräck som vuxen? + självskada

Nattskräck som vuxen? + självskada

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej!
  Jag är runt 40 år (man) och vaknar ibland eller blir halvvaken och är helt panikslagen. Tror att det är någon i sovrummet och börjar fäkta med armarna, börjar kasta saker mot ”inkräktaren”, river ner gardiner har hänt de två senaste gångerna, tok rusa ut från rummet. När jag va yngre då var det mer återkommande men som tur är det inte lika ofta idag som förr. Det inträffar dock ganska ofta om jag sover ensam eller att jag sover borta. Alltså om resten av familjen är iväg och det inträffar ju inte så ofta att de är iväg.

  Det är en hemsk upplevelse, likt en panikångestattack.
  Jag fattar inte att det här förekommer hos mig som är 40? Finns det någon mer?
  Kan tillägga att jag själv skurit mig, vid ett tillfälle blev det väldigt illa (operation) och även detta är i närtid.
  Flera vet hur jag är, ångrar så fruktansvärt att jag berättat just om självskadan.
  Mkt andra konstigheter finns på cv också.
  Finns det någon i min ålder som är liknande?

   

  Hej

  jag har haft liknande besvär i hela mitt liv, men det började bli riktigt jobbigt runt 20 års åldern. Jag drömmer om att någon är på väg in i mitt hus och vaknar totalt skräckslagen och tror fortfarnde på sömnen i ett halv vaket tillstånd. Hjärtat slår i 1000 och jag går ofta och hämtar en kniv och kollar igenom hela huset tills jag förstår att det bara är en dröm. Har trott att det brunnit i sängen och sprungit upp och fyllt på hinkar att slänga över sängen men precis vaknat när jag förstått att det bara är drömmen. Det värsta som hänt var när jag sov i en gäststuga och drömde att någon var på väg in och jag hittade ej ut så jag slog sönder ett fönster. Har ett 30 cm långt ärr efter operation. Dessa panikattacker har förstört mitt liv och jag är helt sönderstressad. Har sovit 5 nätter på usö’s sömnenhet och har drömt 3 av dessa nätter! Jag äter idag iktrovil för sömnen och jag har slutat med attackerna men mena ifrån alla nätter sitter kvar. Har aldrig fått prata ut om detta även fast jag ber om det. Får höra att ”du sover ju bra nu”. Har letat för att hitta någon med liknande besvär men det är svårt. Du kanske kan känna igen dig i det jag skriver.

   

  mvh David

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.