Hem > Forum > Livet > Livet är skit

Livet är skit

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 22 totalt)
21
 • Vad jag kommer säga är kanske inte vad som förväntas på ett forum som detta. Kort och gott: jag har hamnat i psykiatrins hamsterhjul av diagnoser och mediciner men enligt mig själv inte vara sjuk. Det viktigaste och som bör understrykas är att jag under mina unga år tonåren och sen vidare upp i vuxenlivet inte hade några vänner. Varför kan man fråga sig. En mycket viktig fråga som måste besvaras och svaret är en väldigt stark stark ångest att bara yttra något enstaka ord i närheten av andra människor (på den tiden ska påpekas).

  Man pratade nog lite om “social fobi” och det var inte så mycket mer med det. Jag hade också en ätstörning. Men sen sattes diagnosen “schizoid personlighetsstörning” utan min kännedom någon gång som ung vuxen. Men jag ville ju men kunde inte prata med andra. När jag sedan blev ännu lite äldre hände det att jag tappade humöret och även “handgemäng” om än inte speciellt grovt våld. Rörde sig väl om att jag “bankade” på Pappas arm/överkropp. Minns inte. Upplevde att jag blev provocerad. Till ex bad jag min pappas nya fru att inte tilltala mig (vi kände eg inte varandra och gör det fortfarande inte). Någonstans där berättade jag för psykiatrin att jag kände mig som övervakad. Och vad jag förstår och minns så fick jag diagnosen paranoid schizofreni utan vidare frågor ifrån psykatrin om vad jag hade upplevt. Jag tror egentlg att jag bara trodde att jag upplevde en paranoid vanföreställning men jag kan sträcka mig till att jag hade någon form av paranoia. Däremot och det är huvudsaken så tror jag inte att jag hade/har Schizofreni vilket man ska uppfylla en rad kriterier.

  Jag har lidit av deras mediciner tvångsbehandlngar etc i åratal. Jag är helt slut och ingen människa utanför psykiatrin tycks vilja ha med en att göra. Stigmatiserad av diagnosen överviktig, tilltaganda depression och känsla av hopplöshet. Jag har inte ens här börjat att berätta om vad jag upplevt under mina år som “schizofren”. Jag orkar inte och det blir nog för långt. Men det har bara blivit värre och värre.

  Avatar

  Vad otäckt att psykiatrin gjort såhär emot dig. Tycker det låter förskräckligt. Så mycket vanmakt och missförstådd du måste känt i åratal. Inte konstigt heller att du känner hopplöshet när stigmatiseringen lett till andra följkonsekvenser pga. detta.

  Trådstartaren

  Jag vill gärna ha konkreta tips vad jag kan göra. Efter vad jag bäst kan  beskriva som ett “överfall” eller “bakhåll” som psykiatrins team utförde mot mig när jag skulle flytta från  boende tillbaka till min riktiga hem lägenhet så har jag “vårdats” under tvångsvård i flera år. Jag har inga pengar inget jobb. Jag vill bara härifrån. jag har hemska föräldrar.

  Avatar

  Gud, jag är verkligen inte insatt i sånt här, ledsen för det! Men anmälning, kan det vara ett alternativ? Jag känner en kvinna som blev svårt traumatiserad av psykiatrin och fick grava minnesförluster pga det (dissociativ) och hon gjorde anmälningar. Jag vet inte till vilka eller hur det gick till. Är inte insatt. Kanske någon annan här på forumet vet något om vilka instanser man vänder sig till då?

  Trådstartaren

  Funderar på att vsluta livet. Ingen verkar bry sig ett skit och det är en person från det förgångna jag inte kan släppa och gå vidare.

  Jag vet inte mycket heller, men en sak jag själv gjort när psykiatrin inte skött sig är att kontakta patientnämnden och det funkade som påtryckning. Det var dock inte fråga om tvångsvård. Annars kanske fundera på att tipsa någon journalist, jag minns svt-reportage som sändes på nyheterna, om en tjej som hette Elin och tvångsvårdades flera år. Vet inte om det gav någon effekt på vården.

  Trådstartaren

  Det är helt sjukt. Det var evigheter sen min ungdom men jag bad själv om hjälp och nu blir behandlad som nån galning som måstet hållas fast drogas ner. Mit liv har varit ett helvete men inte på det sättet dom försöker framställa det som.

  Jag är ledsen, så dåligt av dem. Hoppas det blir bättre snart.

  Trådstartaren

  Verkar inte så troligt att det blir bättre. Dom “har gjort en annan bedömning” skriver dom än mig angående om jag har haft psykos. När jag bestämde mig för att flytta ifrån boende och var i färd med att packa så kommer dom inrusande med penna och papper i högsta hugg och skrev tydligen att det låg mat på golvet. Något som jag aldrig såg att det gjorde i alla fall.

  Ibland kanske det kan vara så att man uppfattas av psykiatrin som mer frisk om man signalerar att man har sjukdomsinsikt. Knäppt, men tror det är så.

  Trådstartaren

  Jo men jag som har läst lite historia vet ju att det i så fall liknar till punkt och pricka en “häxprocess”: Man blir dömd oavsett men får något bättre behandling om man erkänner…

  Du är så väl värd en något bättre behandling, om det inte skulle bli mer än så, men det kan också hända att du får en betydligt bättre behandling, om du sväljer stoltheten.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 22 totalt)
21

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.