Hem > Forum > Livet > Läs !!

Läs !!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Hej, kan inte sova så tänkte att jag kunde skriva ner saker som bekymrar mig just nu.

  Jag bor i ett familjehem, som jag inte trivs i 100%. Dom är inte elaka, men är upptagen med att jobba eller hjälpa folk som dom känner/inte känner. Så det är folk dom ska hjälpa, umgås med varandra (föräldrarna),2 killarna behöver också uppmärksamhet,vilket jag förstår. Men jag tycker att det är FÖR mycket folk och att jag alltid är full med Ångest vad dom tycker om mig. Och sen så har jag sagt till Soc att jag klarar inte av att bo med en man i huset ( jag är en tjej ). Jag känner mig obekväm, sur och irriterad runt män/pojkar jag bor med. Jag har inga problem med att träffa män/pojkar utomhus,i butiken,skola. Men att bo hos en familjehem/jourhem med en man som bor i huset,klarar jag inte av. Jag mår så dåligt av det. (Har bott i fyra hem med män nu) När jag bodde hos min bio-mamma så var det bara hon och hennes fru och jag,men dom var elaka. Jag har berättat hur jag känner till min familjehemsmamma och hon lyssnade på vad jag hade att säga. Hon sa att jag kanske inte har hamnat på rätt hem,men att jag behöver gå igenom trauma-behandlingen innan vi kommer ta upp det med soc sa hon. Hur länge går man i trauma behandling? Familjehems-mamman tyckte att jag letade efter fel i varje familjehem,men det enda felet är att det finns män/pojkar i huset. Men hon verkar förstå det mesta i alla fall. Min barn-sekreterare tycker dock att jag inte ska flytta runt. OM jag ska flytta efter trauma behandlingen, hur kan jag hitta en hbtq+ säkert familjehem eller med en ensamstående kvinna som har ett familjehem eller 2 st kvinnor? Behöver all hjälp,stöd och tips ni kan ge:)

  Tack <3

  Jag förstår dina känslor fullt ut. Man borde kunna få välja att bo i kollektiv eller liknande även som minderåring. (Under rätt former så klart) Tänkte att det då skulle kunna gå att hitta ett boende med bara kvinnor.

  Din känsla av att känna dig utsatt förstår jag, men tyvärr tror jag det kan vara svårt att få välja själv som omyndig.

  Du borde få rätt till det iallafall, det borde vara en mänsklig rättighet att få känna sig trygg i sitt hem.

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej

  Tack för din för din förståelse och tid. Men eftersom jag har bott i 3  familjehem och en jourhem med män och insett att det inte fungerat och sagt det till soc, kan det finnas en chans att dom förstår att jag inte fungerar i ett hem med män? Att jag förklarar varför och mer händelser innan? Om du skulle ha ork att ge mig mer tips, så skulle det vara snällt. Tack igen <3

  Hej!

  Jag tycker att du ska fortsätta säga vad du tycker passar bäst för dig. Du ska ju må bra!

  Om de inte ser till ditt bästa så är det inte okej. Fortsätt att förmedla dina åsikter och prata med de som förstår. Kanske hittar du tillslut någon som tar ditt “ärende” på allvar?

  Kram

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.