Hem > Forum > Livet > Jag bad inte om att bli född, har jag inte rätt att avsluta mitt liv?

Jag bad inte om att bli född, har jag inte rätt att avsluta mitt liv?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
11
 • Jag har inte bett om att bli född, inte bett om att få komma till denna världen.

  Hur är det med självbestämmandet? Varför kan inte jag själv få bestämma när jag vill avsluta mitt liv?

  Jag vill inget hellre… men bara för jag föddes så är jag bunden till en familj. En familj jag inte vill göra ledsna. Därför hindrar jag alltid mig själv från att ta mitt liv.

  Jag letar ständigt efter saker som istället kan få de att se ut som en olycka. Träffar killar lånet destruktivt sätt. Jag går över gatan/tågövergången utan att se mig för… allt för att jag hoppas att jag bara kan få dö, så de ser ut som en olycka så min familj slipper undra varför jag valde frivilligt att avsluta mitt liv.

  Det är mitt mål, min plan.

  Jag vill inte mer.

  Vad är det som får dig att känna så? Prata med någon, sök hjälp!

  Jag tror inte jag kan svara utan att mitt inlägg raderas.

  Du behöver ju inte svara här om du inte vill, men om det är så hemskt, bär inte på det ensam. Prata med någon, sök hjälp som sagt! Sannolikheten är stor att livet kommer bli bättre även om det inte känns så nu. Ge dig chansen, var rädd om dig!

   

   

   

   

   

   

   

  Trådstartaren

  Jag tror inte jag kan svara utan att mitt inlägg raderas.

   

  varför skulle de tas bort?

  För att det skulle ses som uppmuntran till självmord

  Trådstartaren

  För att det skulle ses som uppmuntran till självmord

   

  aha…då förstår jag.

  Okej du mår dåligt det är du inte ensam om att göra, men jag förstår inte hur du tänker då du vill förstöra andras liv med att gå ut framför bilar och tåg.

  Hur tror du att deras liv blir om dom kör på dig?

  Trådstartaren

  Okej du mår dåligt det är du inte ensam om att göra, men jag förstår inte hur du tänker då du vill förstöra andras liv med att gå ut framför bilar och tåg. Hur tror du att deras liv blir om dom kör på dig?

   

  har jag påstått att jag är ensam om det?

  Jag vill inte förstöra för någon annan än mig själv. Ursäkta mig så mycket att jag inte tänker mer än så. Förlåt så mycket.

  Bara jag får dö så skiter jag i resten. Ska komma på något så de inte drabbar någon annan än mig. Nöjd?

  De allra flesta som någon gång försökt ta sitt liv, är senare glada att det inte blev så och lever ett bra liv. Dör man nu får man ju inte veta vad som händer sen, man skulle missa en massa. Tänk dig att det här jobbiga var över och att livet ändrats till det bättre, mycket bättre. Då skulle man inte tänka i de banorna, eller hur? Så lätt att tro att allt alltid kommer att vara som nu, men så är det ju inte. Du har ju uppenbarligen en familj som bryr sig, är inte det värt mycket?

   

  Har du kommit  fram till något nu?

  Jag är intresserad av du tänker, jag förstår inte varför man vill dra med sig andra i sitt självmord. Kan du vara snäll och förklara åtminstone, vad som är din mening  med det.

  Har du kommit fram till något nu? Jag är intresserad av du tänker, jag förstår inte varför man vill dra med sig andra i sitt självmord. Kan du vara snäll och förklara åtminstone, vad som är din mening med det.

  Jag tror att meningen är att TS familj ska tro att det är en olycka och inte ett självmord, för att slippa ”skuldbelägga” familjen.

  OT: Jag förstår verkligen hur du tänker, för det är exakt så jag känner. Det enda jag lever för är för att skona mina nära, i synnerhet min mamma, från skuldtankar jag vet skulle uppstå om jag tog livet av mig, även fast det faktiskt är så att de inte fanns något de kunde göra. Skam och skuld jag lever med varje dag.

  Jag bad aldrig om det här. Jag vill inte leva. Jag önskar varje dag att jag blir misshandlad till döds i ett rånförsök, eller skjuten till döds i en dödsskjutning.

  Jag är fast vid liv, som jag aldrig har bett om.

   

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
11

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.