Hem > Forum > Livet > Hur stöttar jag en vän?

Hur stöttar jag en vän?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag har en nära vän vars pappa ligger på intensiven. Hon och hennes pappa står varandra väldigt nära och hennes relation till hennes mamma är ansträngd sedan lång tid tillbaka. Chansen att hennes pappa överlever är liten. Hur ska jag stötta min vän? Är rädd att hon känner sig väldigt ensam. Har svårt att visa att jag bryr mig och ta kontakt.

  Avatar

  <3 Så fasansfullt.

  Tror på att du agerar så som du brukar stötta din vän tidigare när denne mått dåligt? Är det en person som gärna vill prata massor om vad den går igenom – så gör på det sättet, lyft luren och säg att du mer än gärna finns där och lyssnar under dygnets alla timmar. Är det istället en person som drar sig undan och vill bli lämnad i fred, respektera det och nämn bara att du finns där om det är något. Att du tänker på den.

  För att kunna vara ett riktigt givande stöd tror jag oftast man behöver känna personen på djupet. Tänker nämligen att människor oftast vill bli stöttade på olika sätt men att det oftast finns ett mönster hur detta helst ska gå till. Oavsett omfattningen av sin smärta.

  Så du som känner din kompis allra bäst, gör det som du tror passar just henom baserat på tidigare erfarenheter.

  Kram

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.