Hem > Forum > Livet > Hjärntrött

Hjärntrött

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
  • Jag tror att jag lider av hjärntrötthet. När jag exempelvis försöker läsa något tar det inte särskilt lång tid innan hjärnan suddar ut, det fysiskt värker i huvudet och jag känner mig så katastrofalt trött, som att hela hjärnan skriker “stäng av”. Jag känner mig attackerad av allt runtom mig, total överbelastning. Det är så frustrerande för det hindrar mig så mycket. Jag får inget gjort. Allt jag vill är att lägga mig i ett mörkt tyst rum och sova i en evighet.

    Någon som har varit med om något liknande? Finns det något som hjälper?

    Hm. Det känns bekant med min ADD.
    Om du har hjärntrötthet så fungerar det väl dock lite annorlunda.

    Med ADD blir jag extremt utmattad då det kräver väldigt mycket koncentration i vardagen för att uppmärksamma vad folk säger & gör. Även så är det nästan omöjligt att läsa en bok, efter att jag börjat läsa så tar det bara ett par sidor innan tankarna flyger runt och då “läser” jag bara orden istället för meningarna i boken vilket gör att inget fastnar. Sen kommer jag på mig själv och måste hoppa tillbaka i boken för att läsa om. Tror faktiskt att jag aldrig läst ut en bok i hela mitt liv. Även i skolan läste jag alltid innehållsförteckningen och hoppade till sidor som lät intressant.

    I mitt fall går jag just nu en utredning för att kunna få medicin vilket jag har hört av vänner som har add/adhd att det hjälper dem väldigt mycket.
    Har du funderat på att göra en utredning för att se om du lider av hjärntrötthet eller om det är något annat som ligger bakom? Läste på Google att bland annat metylfenidat ska vara effektivt, vilket även används för adhd.
    Skulle du kunna tänka dig att ta medicin om det finns att få?

    Trådstartaren

    Oj, det du beskriver känns faktiskt väldigt bekant. Helt klart värt att undersöka. Finns det medicin som kan hjälpa vore det ju guld värt. Tack för svar! 🙂

    Hej jag har hjärntrötthet efter en skallskada så det låter hemskt om du har fått det fast du inte haft någon smäll mot skallen… Kämpa är väl allt jag kan säga, detta är någon man får acceptera och leva med…. Jag har haft det sen jag kraschade med bilen 2012 02/29… Hatar att jag har det men det är ju som det är.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.