Hem > Forum > Livet > Får man ”ha det bra”?

Får man ”ha det bra”?

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10
  • Jag kollade en kväll runt på youtube, och kom in på Bianca ingrosso visar sin lägenhet.. människan verkar leva typ i en dröm. Så extremt lyxig lägenhet och fina dyra produkter och visst säkert mycket jobb, men vilket drömliv, vilken kontrast till oss ” vanliga ” människor som lider oerhört ,kämpar trots att det lutar åt självmord kämpar på. Det är så märkligt och då slog det mig :jag är rädd för att ha det bra.

    kanske för att det är så mycket nyheter man ser om människor i total misär, i krig , som gör att jag tycker det är som att jag inte får ha det bra. Sen slog det mig : jag ska visst ha det bra . Man FÅR ha det bra. Eller? Man får duscha med en lyxig duschcreme och njuta av det. Eller?

    Avatar

    Syftet med influensers är väl att inspirera till ett typ av drömliv – vara en livsnjutare? Bianca Ingrosso (som jag gillar) verkar dock lida av mycket psykisk ohälsa och bulimi. Jättehemskt. Problematiska föräldrar också verkar hon ha. Jag tycker hon är jävligt stark som kommit så långt som hon gjort. Unnar henne all framgång! (ur den bemärkelsen att vara folkkär) Och ja, såklart man får använda lyxiga produkter och ha ett gött liv. Så länge man inte bidrar till att förstöra klimatet, tycker jag (flyger, äter kött, konsumerar onödigt och utan en klimatmedvetenhet, köper kläder man inte behöver osv).

    Vad häftigt det vore om de som är influensers började se till det större perspektivet. Det är så synd att så många verkar sakna universitetsutbildningar, det syns i fall som detta. De är liksom inte skolade i hållbarhet – som man blir nuförtiden, oavsett om man läser till läkare eller ekonom. Etiska perspektiv verkar också saknas. Det är jag övertygad om handlar om bristande bildning. Det oroar mig och gör mig lite nervös. De är som att de inte förstår bättre. Lever som om det inte fanns en morgondag? Inspirera till fler utsläpp – reser på ett sett som är helt oacceptabelt förstås. Och varför är det så hetsigt detta med utseende? Det kan inte vara bra för kvinnor att följa och se detta. Usch. Nej, Bianca Ingrosso är inte en Greta Tunberg och det behöver man givetvis inte vara. Men en förebild – det är hon inte i mina ögon. Jag gillar henne som person, men jag är kritisk till vad hon gör.

    Det är lite dubbla budskap i “du duger precis som du är” och sedan mängder med skönhetsprodukter och där man uppvisar ett liv som man bara kan leva om man är ekonomisk oberoende (som hon är). Hur ska så kallat vanliga människor kunna leva upp det till? Det är ju en omöjlig ekvation. Att duga som man är ju att ta bort smink, att leva enkelt och visa att det finns mycket livskvalité att hämta där. Familj är det viktigaste och kärlek.

    Trådstartaren

    Syftet med influensers är väl att inspirera till ett typ av drömliv – vara en livsnjutare? Bianca Ingrosso (som jag gillar) verkar dock lida av mycket psykisk ohälsa och bulimi. Jättehemskt. Problematiska föräldrar också verkar hon ha. Jag tycker hon är jävligt stark som kommit så långt som hon gjort. Unnar henne all framgång! (ur den bemärkelsen att vara folkkär) Och ja, såklart man får använda lyxiga produkter och ha ett gött liv. Så länge man inte bidrar till att förstöra klimatet, tycker jag (flyger, äter kött, konsumerar onödigt och utan en klimatmedvetenhet, köper kläder man inte behöver osv). Vad häftigt det vore om de som är influensers började se till det större perspektivet. Det är så synd att så många verkar sakna universitetsutbildningar, det syns i fall som detta. De är liksom inte skolade i hållbarhet – som man blir nuförtiden, oavsett om man läser till läkare eller ekonom. Etiska perspektiv verkar också saknas. Det är jag övertygad om handlar om bristande bildning. Det oroar mig och gör mig lite nervös. De är som att de inte förstår bättre. Lever som om det inte fanns en morgondag? Inspirera till fler utsläpp – reser på ett sett som är helt oacceptabelt förstås. Och varför är det så hetsigt detta med utseende? Det kan inte vara bra för kvinnor att följa och se detta. Usch. Nej, Bianca Ingrosso är inte en Greta Tunberg och det behöver man givetvis inte vara. Men en förebild – det är hon inte i mina ögon. Jag gillar henne som person, men jag är kritisk till vad hon gör. Det är lite dubbla budskap i ”du duger precis som du är” och sedan mängder med skönhetsprodukter och där man uppvisar ett liv som man bara kan leva om man är ekonomisk oberoende (som hon är). Hur ska så kallat vanliga människor kunna leva upp det till? Det är ju en omöjlig ekvation. Att duga som man är ju att ta bort smink, att leva enkelt och visa att det finns mycket livskvalité att hämta där. Familj är det viktigaste och kärlek.

    ja jag gillar också henne som person hon verkar rolig jordnära och snäll,

    jag visste att hon hade bulimi och får extremt mycket hat, det kan ju knäcka vem som helst även om man har mycket pengar,    Man tror att om personen ser bra ut ,bor i en lyxlägenhet är framgångsrik  och har mycket mycket pengar så är den lycklig, men självklart behöver det inte vara så, det kan skapa andra problem som är jätte tunga att bära, vem skulle orka höra hat om sig själv varje dag liksom?

    jag tror också att när jag såg videon så insåg jag att hon har allt jag inte har, utseende, slank kropp , karriär, och en stor lägenhet ( jag har en etta( som jag i och för sig älskar) men jag har lärt mig att man tror att gräset alltid  är grönare på andra sidan, men ingen är immun mot problem, om än andra sorters  problem, pengar hjälper inte mot en haj attack ,för att ge ett extremt exempel, utseende hjälper inte heller mot en haj attack liksom…

    Nej visst, jag tycker inte heller om det hon ( och andra influencers) GÖR. att flyga och resa stup i kvarten, det fattar jag inte hur man kan göra när klimatet är som det är.

    Men jag ska nog inte skämmas för att ha EN lyxig duschcreme och stå i duschen och njuta ( såklart inte för länge) tänker bara på de stackars soldaterna som krigar i Ukraina. Vilket helvete och vilken kontrast till tillexempel Biancas liv, även mitt såklart. Jag skulle inte vilja byta mitt liv mot en soldats liv, hur svårt livet utan krig än kan vara..

    Avatar

    Är det inte också medelålders kvinnor just som hatar Bianca? De är nog avundsjuka. Hon är ju otroligt vacker och hennes lägenhet (nya och gamla) är ju sagolika. Att hon utöver det också är extremt rolig, har en kul personlighet, är varm och generös – ja det blir nog för mycket för vissa kvinnorna att hantera. Jag är också avundsjuk på henne! Men bidrar förstås inte till något hemskt näthat, huu.

    Unna dig en lyxprodukt! Två. Tre. Tio. En i taget. Man får ha det bra!

    Trådstartaren

    Är det inte också medelålders kvinnor just som hatar Bianca? De är nog avundsjuka. Hon är ju otroligt vacker och hennes lägenhet (nya och gamla) är ju sagolika. Att hon utöver det också är extremt rolig, har en kul personlighet, är varm och generös – ja det blir nog för mycket för vissa kvinnorna att hantera. Jag är också avundsjuk på henne! Men bidrar förstås inte till något hemskt näthat, huu. Unna dig en lyxprodukt! Två. Tre. Tio. En i taget. Man får ha det bra!

    ja precis hon sa nån gång att  det är kvinnor ,lite äldre som utövar näthatet , helt sjukt är det att v u x n a sitter och håller på som en barnunge.

    jo det måste ju vara så att man får unna sig, jag ägnar ju många tankar åt dem som har det svårt, dock skickar jag aldrig pengar till välgörenhet, men det beror på att jag behöver mina pengar själv…

    Jag kollade en kväll runt på youtube, och kom in på Bianca ingrosso visar sin lägenhet.. människan verkar leva typ i en dröm. Så extremt lyxig lägenhet och fina dyra produkter och visst säkert mycket jobb, men vilket drömliv, vilken kontrast till oss ” vanliga ” människor som lider oerhört ,kämpar trots att det lutar åt självmord kämpar på. Det är så märkligt och då slog det mig :jag är rädd för att ha det bra. kanske för att det är så mycket nyheter man ser om människor i total misär, i krig , som gör att jag tycker det är som att jag inte får ha det bra. Sen slog det mig : jag ska visst ha det bra . Man FÅR ha det bra. Eller? Man får duscha med en lyxig duschcreme och njuta av det. Eller?

     

    Det märkliga är att rika människor kan må precis lika dåligt som alla andra.

    alltså det är ingen garanti att må bra för att man är rik och kan få allt för pengar.

    alla människor har problem. Även de som är rika.

     

    och det här är märkligt.

    tänk att äga 1 miljard kronor. Men du bor granne med en människa som äger 500 miljarder kronor.

    då är du avundsjuk på honom. För du har ju en jättefin Lamborghini. Men grannen har ju 10 lika fina lamborghinis.

    man blir aldrig nöjd.

     

    jag tror lycka får man genom att hjälpa andra människor.

    genom att ta hand om sig och genom att vara nöjd med det lilla i livet.

    man kan vara överlycklig för att man lärt sig laga en god och enkel måltid. Sådana saker.

    de enkla sakerna i livet.

     

    sedan kan man nog vara rik och vara lycklig. Men då är det nog för att man förstått detta. Att lycka kommer inifrån. Lycka kommer när du hjälper andra människor. När de säger tack. Ett genuint tack från en annan människa då blir du lycklig själv 🙂

    Avatar

    <3 Många problem kan man ju lösa genom pengar. Så är det ju. Lyckoforskningen visar även att man blir lyckligare av att ha pengar. Däremot finns det ett tak när lyckokurvan inte längre stiger uppåt.

    Att hjälpa andra människor, agera altruistiskt, kan också gynna ens eget mående. Lyckoforskningen har även visat att skaffa sig erfarenheter som exempelvis att lära sig ett nytt språk gör en betydligt lyckligare på sikt än att köpa prylar (kortvarig lycka).

    Kela med ett djur höjer lyckonivåerna. Vårda sina sociala relationer. Lyssna på musik – gärna lugna låtar. En studie i Journal of Clinical Nursing följde patienter som återhämtade sig från en hjärtoperation och det visade sig att de som lyssnade på lugnande musik upplevde en förhöjd nivå av oxytocin i blodet. En annan undersökning visar att personer som dansar regelbundet mår bättre och känner sig lyckligare än befolkningen i övrigt. Dans frigör både endorfiner och oxytocin i kroppen. Sjunger du dessutom en trudelutt medan du skakar dina lurviga så får tonernas vibrationer hjärnan att släppa ifrån sig ytterligare må bra-hormoner.

    Osv osv.

    Trådstartaren

    Det märkliga är att rika människor kan må precis lika dåligt som alla andra. alltså det är ingen garanti att må bra för att man är rik och kan få allt för pengar. alla människor har problem. Även de som är rika. och det här är märkligt. tänk att äga 1 miljard kronor. Men du bor granne med en människa som äger 500 miljarder kronor. då är du avundsjuk på honom. För du har ju en jättefin Lamborghini. Men grannen har ju 10 lika fina lamborghinis. man blir aldrig nöjd. jag tror lycka får man genom att hjälpa andra människor. genom att ta hand om sig och genom att vara nöjd med det lilla i livet. man kan vara överlycklig för att man lärt sig laga en god och enkel måltid. Sådana saker. de enkla sakerna i livet. sedan kan man nog vara rik och vara lycklig. Men då är det nog för att man förstått detta. Att lycka kommer inifrån. Lycka kommer när du hjälper andra människor. När de säger tack. Ett genuint tack från en annan människa då blir du lycklig själv 🙂

     ja… fast nu var det inte det den här tråden handlade om,

    jag är lycklig bara mina nära och kära och jag mår bra och jag vet mycket VÄL att dem rika också kan vara olyckliga

    ja,man får ha det bra. Så jäkla nödvändigt att påminna sig om detta ibland och det är klart du ska ha en lyxig duschcreme om du uppskattar det. Om man kommer in på konsumtion så tror jag det är som livet i stort-man kan behöva känna efter VAD är det jag egentligen uppskattar, vad är viktigt och sedan försöka se till att man kan ha just det. För mig är till exempel god mat varje dag inte så viktigt, jag kan äta billig mat som gröt eller linser med pasta. Men vissa saker vill jag ha, som ett visst dyrt schampo och sen gillar jag lax väldigt mycket. När jag avstått från det har jag lidit av det, då blir det en slags snålhet mot mig själv som inte är helt sund.
    Tror man kan tänka så med klimatfrågan också. För någon kanske en bil underlättar livet enormt, så kanske just den personen inte ska avstå från det-men kan välja bort andra saker istället.

    Trådstartaren

    Ja visst , jag lever så simpelt jag kan för jag har inte mycket pengar , det stör mig inte alls så länge det går runt. Nöjer mig med nudlar tonfisk och sånt, inga lyx middagar här inte.

    om man hade några miljoner på kontot visst då skulle jag kanske leva lite mer  glamoröst, men det är inget som stör mig att ha relativt lite pengar så länge det går runt som sagt. För mig är det också viktigt med dyrare schampoo och sånt.
    man får väl försöka  fokusera på sig själv man kan inte rädda världen mer än att inte slänga skräp spara på vatten och el och ge nån krona till tiggaren utanför affären liksom.

     

    Trådstartaren

    <3 Många problem kan man ju lösa genom pengar. Så är det ju. Lyckoforskningen visar även att man blir lyckligare av att ha pengar. Däremot finns det ett tak när lyckokurvan inte längre stiger uppåt. Att hjälpa andra människor, agera altruistiskt, kan också gynna ens eget mående. Lyckoforskningen har även visat att skaffa sig erfarenheter som exempelvis att lära sig ett nytt språk gör en betydligt lyckligare på sikt än att köpa prylar (kortvarig lycka). Kela med ett djur höjer lyckonivåerna. Vårda sina sociala relationer. Lyssna på musik – gärna lugna låtar. En studie i Journal of Clinical Nursing följde patienter som återhämtade sig från en hjärtoperation och det visade sig att de som lyssnade på lugnande musik upplevde en förhöjd nivå av oxytocin i blodet. En annan undersökning visar att personer som dansar regelbundet mår bättre och känner sig lyckligare än befolkningen i övrigt. Dans frigör både endorfiner och oxytocin i kroppen. Sjunger du dessutom en trudelutt medan du skakar dina lurviga så får tonernas vibrationer hjärnan att släppa ifrån sig ytterligare må bra-hormoner. Osv osv.

    intressant!

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.