Hem > Forum > Livet > Det inre speglas i ditt yttre, tror jag

Det inre speglas i ditt yttre, tror jag

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
  • Jag har tänkt… kommit på varför jag är tjock och ful, jag mår jättedåligt dag ut och dag in, men igår var jag på kvällen glad och då blir jag vacker,

    mår man dåligt så påverkar det ens utseende, det tror jag absolut .
    vilken balansgång att hela tiden måsta vara glad och tillfreds för att vara snygg! Just när det är så svårt att må bra. För mig handlar det om yttre påfrestningar, har jag inga så brukar jag vara glad, och då brukar jag på nåt magiskt sätt bli vackrare. Man kan ju tänka sig att det utsöndras må bra hormoner , och tvärtom må dåligt hormoner när man mår dåligt och blir då kanske blek glåmig tappar lyster osv ….

    Jag måste alltså må bra hela tiden…

    Avatar

    Det här är goda nyheter ändå! Det innebär att du kan känna dig fin och vacker <3

    Kan man tänka sig att försöka uppmärksamma typ tacksamhet inför såna här kvällar? Tycker det lät underbart! Alltså påminna sig om bra händelser, det fina som också händer i ens liv? Menar att det kan göra så man gör plats i medvetandet och ger plats även åt det bra – och det kan skjuta på känslan av att “må bra/bättre”?

    Varje kväll när jag sluter ögonen så tvingar jag mig själv att tänka noga på vilka de tre bästa grejerna som hänt under dagen har varit.
    Igår var det exempelvis att jag satt på en kaj och åt glass, drack kaffe. Kände mig trygg och lite harmonisk i den stunden bland alla turister – tyckte det var en snäll miljö. Det var en sak som var dagens höjdpunkt. Hade även en akutjour här för att låset inte fungerade – han var jävligt trevlig. Det var dagens andra höjdpunkt.
    Det som är intressant när man gör såna här sammanfattningar av dagen är att först då inser man att detta hade man knappast trott skulle inträffa när man vaknade på morgonen. Tänker på det du skrev om att vara vacker under kvällen – antar att du inte trodde det dagen innan?

    Det är ett tips iaf!

    Jag håller förresten med dig om att det finns ett samband mellan att må bra och se vacker ut – att det förändrar ens utseende. Upplever också det. Förrförra sommaren började jag må bättre och märkte direkt hur folk/män reagerade på det och började flörta. Det var så bisarrt. Tänkte då, herregud, är det bara lite leenden från mig själv och ett mer “normalt mående” som behövs, alltså.

    Trådstartaren

    Ja visst är det goda nyheter🙂

    ja precis jag kände mig ful under dagen rättare sagt grotesk , min kille och jag bråkade och annat alltså mycket negativitet och må dåligt hormoner under dagen jag stormade ut ur lägenheten och åkte mot min lägenhet men jag ville inte sitta själv en fredag eftermiddag så jag satte mig i solen där rätt många kunde se mig, och jag kände mig så groteskt ful att det nog var värst hittills! Jag kände mig så tom ,ensam ,och värdelös och  hatadMen så ringer min kille och säger att han kommer till mig, och när han kom och var glad så bara förändrades det *just like that*. Vi var ute på stan och skrattade och mådde bra.

    eller nu ser jag vad du menar när jag läser din text ,         nej  precis jag trodde inte det DAGEN INNAN, att det skulle bli så bra🙂

    Vilken bra idé med att tänka på bra grejer som hänt under dagen ! Jag behöver nog skriva ner de grejerna då mina tankar lever ett eget liv ..men det är ju bara bra då har man ju massa positiva händelser i ett skrivblock!

    låter härligt det där med att du fick lite harmoni och trygghet när du satt där på kajen!

    och javisst är det inte konstigt vad lite som gör skillnad .. om man har en annan utstrålning så flockas folk till en, stänger man av charmen så blir man som en vålnad som ingen lägger märke till.

    Ska försöka hålla fast vid det bra måendet , har egentligen vetat om det här länge med att det inre påverkar det yttre .. men har kommit ifrån den teorin, men det stämmer nog verkligen 🙂

    sen kan ju det här framstå som ytligt av mig. Utseende hit och utseende dit. Men det är bara det att JAG måste vara snygg/ söt/ vacker vad man nu ska kalla det, för att må bra känna mig hel. Det är en enorm skillnad för mig från att känna mig ful ,och känna mig snygg. Så vill vara snygg hela tiden.

     

    Avatar

    Tycker inte det låter konstigt eller ytligt för det kan ju också handla om acceptans från omvärlden, och av sig själv?
    Någon sa att utseende är det djupaste som finns. Liksom finns det något djupare än utseende och hur det kan påverka oss? Kan hålla med om det <3

    Heja dig hur som helst. Underbart att höra som sagt!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.