Hem > Forum > Livet > Att vara förälder till en 18åring

Att vara förälder till en 18åring

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Jag skulle uppskatta att få samtala med andra föräldrar med nyblivna 18åringar. Jag och min son har alltid haft en nära relation och vi har det fortfarande, men jag känner att en del ändrats i och med att han fyllde 18. Samtidigt som jag tycker att det är bra och roligt att han frigör sig, tycker jag att det är jobbigt att ha förlorat kontroll och insyn.

    Jag lyssnade på det här avsnittet och förstår att det jag går igenom är en utvecklingsfas, att min föräldraroll håller på att ändras vilket jag egentligen tycker är naturligt och positivt men jag har svårt att släppa den gamla rollen. https://urplay.se/program/225499-fatta-familjen-vad-ar-normalt-for-en-18-aring

    Jag har tilltro till min sons förmåga att klara sig själv, men har svårt att låta bli att lägga mig i. Vi har hittils haft bra kommunikation och han har berättat om allt, både bra och dålig upplevelser och tankar. Upplever att han kanske ljuger och mörkar saker, samtidigt som jag inte tycker att han måste berätta allt. Han måste få göra egna val och misstag.

    Han är skötsam och förståndig, samtidigt som han har haft perioder av psykisk ohälsa vilket är det som oroar mig.

    Känner mig vilse och skulle vilja hitta någon/några som känner igen sig och som vill bolla lite tankar.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.