Hem > Forum > Livet kan skava > Var går gränsen

Var går gränsen

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Jag är helt borta i huvudet,  jag är inte påtänd eller nåt sådant,utan jag menar att jag är så förvirrad . Hur ska man vara, vad är rätt och vad är fel? Igår på en buss var det en som puttade på mig för den tyckte jag gick för långsamt av, är det ok? Jag vet liksom inte vad som är normalt längre? Och det är så f r  u k t a n s v ä r t svårt att förklara, det finns inga ord egentligen för det jag går igenom i hjärnan .hittar iallafall inte ord för det. Det är som det kopplas fel i hjärnan .. asså nej

  hursomhelst jag blir förvirrad av att folk är  mycket elaka . Jag vet att det är för att jag är ful, men är det ok att vara elak? Får man vara elak?? Skulle jag vara elak skulle jag inte bli långvarig i livet. Känns som om alla skulle hoppa på mig och sparka mig. Ingen vill veta av en så ful person som jag.

  Nej, det är självklart inte okej att knuffa någon eller vara elak på något annat sätt. Folk som dömer en efter utseendet är väl inte så mycket att ha om jag ska vara ärlig. Strunta i dem.

  Jag förstår det som att du har svårt att veta vad som är okej och inte, vad du ska acceptera och när du har rätt att säga ifrån. Kan det stämma eller förstår jag dig helt fel?

  Trådstartaren

  Jag tror du har förstått mig rätt, jag vet inte själv,

  jag blir förvirrad på det sättet att folk inom psykiatrin och på nätet kan säga och skriva saker som, ”det är det ingen som tänker på ”alla har fullt upp med sitt eget” eller till och med att jag är självisk och liknande som tror att allt handlar om mig, när det ÄR så i verkligheten det stämmer inte det dem säger och skriver.det är så att folk bryr sig ,tyvärr,bara om utseende,

  så jag blir också förvirrad när det är i verkligheten på ett sätt , och sen säger folk att det INTE är så. A jag fattar inget

  Jo, jag tror att folk ibland säger saker utifrån hur de önskade att det var snarare än hur det faktiskt är. Sedan tror jag visserligen att det finns ett litet korn av sanning i det, den som oroar sig mest över ens utseende brukar vara en själv. (Det betyder inte att andra personer inte kan bete sig illa dock.)

  Jag tänker att du precis som alla andra förtjänar att bli mött med respekt. Du förtjänar ett liv fritt från våld, elaka kommentarer och dyl. (också från dig själv).

  Ta hand om dig <3

  Kanske opopulär åsikt men säg ifrån direkt om du blir behandlad respektlöst! Om någon idiot knuffar dig på bussen kan du lika gärna knuffa tillbaka och fråga vad är ditt problem?? Det kommer rädda dig från huvudvärk och förvirring. För ingen har rätt att behandla dig eller någon annan så.

  Trådstartaren

  Kanske opopulär åsikt men säg ifrån direkt om du blir behandlad respektlöst! Om någon idiot knuffar dig på bussen kan du lika gärna knuffa tillbaka och fråga vad är ditt problem?? Det kommer rädda dig från huvudvärk och förvirring. För ingen har rätt att behandla dig eller någon annan så.

  men är det så? Det är ju det jag är förvirrad över.. herregud jag resonerar som du gör till 100% speciellt förr i tiden resonerade jag så , men jag har blivit förvirrad för folk är så jävla elaka hela tiden, och mitt utseende har försämrats och har gått upp i vikt, så då är det som att dem tycker sig ha rätt att göra så , för ” jag är ju ändå ful”

  Skulle jag vara elak mot folk skulle folk bli otroligt arga på mig, jag har liksom inget värde

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.