Hem > Forum > Livet kan skava > Vad är våld?

Vad är våld?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Jag funderar mycket på detta ämnet. Vad är egentligen våld?

  För mig har jag ofta tänkt att det är knytnävsslag eller någon som är hårdhänt mot en annan person. Men det verkar vara så himla mycket mer. Jag har växt upp med tre bröder och är den enda tjejen i syskonskaran. Pappa har narcissistiska drag och har varit aggressiv vid några tillfällen.

   

  Jag pratade med en kvinna på kvinnojouren som sa ”räcker det att kontrollera någon med ord så behövs inte det fysiska våldet”. Då insåg jag att min pappa lyckats komma undan med mycket skit. Hans ord har räckt för att tysta ner oss i familjen.

  Han har diciplinerat oss. Jag känner också att mina bröder har några egenskaper som pappa. Det skrämmer mig. Jag vet inte hur jag ska hantera detta. Jag vill bara fly ifrån dem. Men jag är orolig för mamma.

   

  Vad ska jag göra?

  ps. Idag har jag inte kontakt med pappa. Inte mamma heller (på ca 6 mån.) Orkade inte med att hon tjatade på mig om att umgås med pappa. Så var tvungen att ta distans. Bröderna pratar jag med lite då och då. Nån gång i månaden.

   

  Men jag vill flytta. Är dock rädd för att utsättas för våld någon annanstans där jag inte känner någon.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.