Hem > Forum > Livet kan skava > Sjukskriva sig mot privatlivet?

Sjukskriva sig mot privatlivet?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Är emotionellt utbränd. Mäktar inte med privatlivet längre och möta livet.

  Jobbet däremot ger mig ”vila”. Så att sjukskriva sig blir fel och bakvänt.  Vill sjukskriva mig mot privatlivet. Men det går ju inte, och en ”vanlig” sjukskrivning är INTE aktuellt.  Inte på långa vägar.

  Har inte känt så här tidigare att det är jobbigt mentalt att gå upp på morgonen och möta dagen/livet. Trött har jag varit tidigare,  men inte så här.

  Ser ingen ände heller på att det ska lösa sig och jag får chansen nånstans att hitta mer kraft och ork.

  Vilken revolutionerande idé/tanke om det fanns möjligheter att sjukskriva sig från sitt privatliv!

  Packa en resväska och ge sig iväg (till en gård ute i naturen för vila och återhämtning?), sätta en lapp på ytterdörren till grannar och andra om att man är iväg och kommer åter (på obestämd tid). Man är på en själslig resa?

  Har ofta tyckt det är himla märkligt att vi som lever i denna prestationsinriktade eran och där folk är sönderstressade, fortfarande inte byggt upp vilohem för folk att ta in på (som fungerar ungefär som sjukhus där man blir omhändertagen av sjukvårdspersonal och tagen på stort allvar).

  Även tänkt på att man i exempelvis i storstäder borde ha rum till folk att sova en siesta på. Att det skulle kosta litegrann men ett ljudisolerat rum med kanske avslappnande musik och harmonisk inredning. I stället ska man ”slappna av” under en shoppingtur eller på fikaställen där bruset ofta är ganska väldigt högt (och det tvingar inte sällan heller till konsumering). Tror verkligen folk generellt behöver fler möjligheter till återhämtning i sina privatliv. Hitta möjligheter för det i ett hållbart samhälle så folk håller och inte går sönder.

  Jag försökte få igenom att sjukskriva mig från mitt privatliv och det kan man tydligen göra. På kurator eller psykologs inrådan. Alltså man får vara sjukskriven och åka på ”rehab” men man får bekosta det själv.

  Hm, det lät ju intressant! Pink Firaga, kan du utveckla lite närmare hur det går till? En arbetstagare som vill sjukskriva sig från sitt privatliv (men inte från sitt arbete) kan på inrådan av psykolog/kurator få.. vad exakt?

  Jag kan förstå om det är så att man har ett svårt privatliv och därför sjukskriver sig från sitt arbete. Det är väl så det vanligtvis går till när folk behöver intyg att det fungerar inte längre att arbeta för man är inte tillräckligt arbetsför i det skicket man befinner sig i.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.