Hem > Forum > Livet kan skava > Kroniska sjukdomar

Kroniska sjukdomar

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Varit på en årlig undersökning imorse för en sjukdom som jag har. Blev lite deppig av det eftersom vi pratade om en annan sjukdom som jag bär på och där läkaren tyckte jag borde gå på årliga undersökningar för den också – på ett annat ställe då förstås. Utöver detta har jag även en tredje fysisk sjukdom som jag föddes med.

  Det hände ingenting under själva undersökningen, det här är ingen sjukdom jag har så pass stora problem av och allt såg väl ut som det brukar, men blev så tyngd av känslan att vara sjuk och att det aldrig ju går över, såklart.

  Börjat fundera över ifall jag borde fokusera mer på det fysiska generellt mer än det psykiska. Tror jag tänkt lite fel i många år och prioriterat mitt mående över allt det andra. Börjar tro att mycket skulle bli lättare om jag istället såg till att ha det fysiska mer under kontroll och därigenom förmodligen också må bättre psykiskt.

  Jag har pratat lite i terapi om mina sjukdomar och hur det påverkar mig men egentligen undrar jag om det inte är sorg (och lite chock?) som jag bär på också och som inte riktigt har kommit upp till ytan. Att orka känna efter att jag faktiskt har dessa sjukdomar och ska leva ett helt liv med dem. Började också fundera på folk som har boendestöd och att det på ett sätt kanske är att inte leva i liksom förljugenhet som jag gärna gör gällande detta. Låtsas som om det inte begränsar mig så mycket som det faktiskt gör.

  Tittar ibland på mina kompisar och märker att jag försöker fejka att mina sjukdomar existerar, trots att vi alla vet att det ju är annorlunda. Som att jag innerst inne tycker det är helt sinnessjukt, overkligt och orättvist att jag också ska tvingas hantera detta.

  Försöker tänka att det är hjälp man söker när man har ett problem. Problemet försvinner inte av sig självt för att man låtsas som om det egentligen inte finns.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.