Hem > Forum > Livet kan skava > Jobbigt liv

Jobbigt liv

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10
 • Det är så mycket som varit – och är – jobbigt i mitt liv. Är över 50. Sjuk i utmattningssyndrom. Har barn och barnbarn. Har varit extremt mycket problem kring barnen. Inte nåt dom gjort. Exens trassel men nog så jobbigt. Droger och annat.

  Nu har det hänt mer. Orkar bara inte

  Jag har en nära vän med utmattningssyndrom och har därför inga personliga erfarenheter, men har blivit delad andras. Det är tungt att vara utmattad. Att en natt inte räcker till för att vila bort tröttheten. Att man aldrig orkar ta tag i något på riktigt. Men du måste låta kroppen återhämta sig och ta pauser. Skulle det vara möjligt att ta avstånd från dina barns problem eller är du kanske en viktig pelare för dem att hålla sig fast vid? Oavsett vad verkar du ha en väldigt jobbig situation och jag önskar dig verkligen lite lugn och ro <3 Våga prioritera ditt egna mående och ta hand om dig själv. Om du inte kan prioritera dig själv kan du inte prioritera andra. Du kan ta dig igenom det, jag lovar <3

  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Du behöver dock lära dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.
  Lär dig att leva här och nu och uppskatta allt du är och har samtidigt som du tålmodigt och aktivt arbetar för att förbättra och förändra de som du önska . Om något oönskat skulle mot förmodan hända i framtiden får du hantera det då och endast då. Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt är väsentligt. Våra tankar skapar vår värld. Starta med att börja älska dig själv på riktigt och tycka att du är värd mycket. För det är du.
  Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa sig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

  Trådstartaren

  Tack för fina ord från er båda. Problemet för mig är att jag inte har så stor chans att jobba med mig själv och prioritera mitt mående. Det är alltid nåt som händer. Nåt som är kaos.

  Just nu har jag ett litet barnbarn boendes här. Finns inga föräldrar som kan ta hand om hen. Mitt barn, den förälder som hen bor hos, har blivit anhållen. Den som anmält har dragit tillbaka anklagelserna men det hjälper inte. Är så rädd att jag måste lämna över hen till nån annan. Och rädd för vad som händer med mitt eget vuxna barn i häktet.

  Varför? Hur kan man anmäla någon utan att det hänt nåt? Bara för att få skadestånd. Fattar ingenting.

  Om jag måste lämna iväg barnet hamnar hen 20 mil bort. Med en kriminell förälder med drogproblem och med en inkomst som kommer från stölder.

  Trådstartaren

  Jag har en nära vän med utmattningssyndrom och har därför inga personliga erfarenheter, men har blivit delad andras. Det är tungt att vara utmattad. Att en natt inte räcker till för att vila bort tröttheten. Att man aldrig orkar ta tag i något på riktigt. Men du måste låta kroppen återhämta sig och ta pauser. Skulle det vara möjligt att ta avstånd från dina barns problem eller är du kanske en viktig pelare för dem att hålla sig fast vid? Oavsett vad verkar du ha en väldigt jobbig situation och jag önskar dig verkligen lite lugn och ro <3 Våga prioritera ditt egna mående och ta hand om dig själv. Om du inte kan prioritera dig själv kan du inte prioritera andra. Du kan ta dig igenom det, jag lovar <3

  Tack för fina ord ❤️

  Trådstartaren

  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Du behöver dock lära dig att se på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv. Lär dig att leva här och nu och uppskatta allt du är och har samtidigt som du tålmodigt och aktivt arbetar för att förbättra och förändra de som du önska . Om något oönskat skulle mot förmodan hända i framtiden får du hantera det då och endast då. Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud. Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt är väsentligt. Våra tankar skapar vår värld. Starta med att börja älska dig själv på riktigt och tycka att du är värd mycket. För det är du. Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter. Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så. Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”. Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa sig själv. Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv. Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans. Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter. Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den. https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive Några andra tankar om livet: Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några. Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning? När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv. Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp. Allt gott <3

  Tack för ditt inlägg

  Tack för fina ord från er båda. Problemet för mig är att jag inte har så stor chans att jobba med mig själv och prioritera mitt mående. Det är alltid nåt som händer. Nåt som är kaos. Just nu har jag ett litet barnbarn boendes här. Finns inga föräldrar som kan ta hand om hen. Mitt barn, den förälder som hen bor hos, har blivit anhållen. Den som anmält har dragit tillbaka anklagelserna men det hjälper inte. Är så rädd att jag måste lämna över hen till nån annan. Och rädd för vad som händer med mitt eget vuxna barn i häktet. Varför? Hur kan man anmäla någon utan att det hänt nåt? Bara för att få skadestånd. Fattar ingenting. Om jag måste lämna iväg barnet hamnar hen 20 mil bort. Med en kriminell förälder med drogproblem och med en inkomst som kommer från stölder.

  I stunder i livet  som dessa som du beskriver är det avgörande att försöka finna balansen mellan att offra sig och finnas där för andra men också ta hand om sig själv och sitt välmående.  Ett hus som man bygger är stabilt endast om grunden det vilar på är välbyggt och stark nog. Du beskriver dig som någon som fungerar som ett viktigt stöd för så många i din familj. För att detta ska fortsätta måste du finna ett väl fungerande sätt framåt. Kan du lägga om ditt schema på något sätt så att du finner egen för tid att “ladda dina batterier”? Kan du finna tröst, styrka och vägledning någonstans? Religion, Filosofi eller kanske någon hobby du har? Kanske något du kan även engagera barnbarnet också?

  Även om det kan kännas att livet lägger en större börda i våra händer än vad vi klarar av att hantera är detta dock en missuppfattning. Du har alla förutsättningar att klara det. Gud är med dig i denna prövning och stöttar dig oavbrutet. Tvivla inte på det. Det gäller att inse vid sådana svåra stunder i livet att allt händer av en mening och när denna prövning är över kommer du förhoppningsvis komma ut ur den förnyad, klockare och starkare. Vi är alla elever i livets skola.

  Allt gott <3

  Avatar

  Jag har generaliserad ångest och ängsligt personlighetssyndrom och har varit sjukskriven i 5 år. Skild och en 7-åring son. Är rädd att min ångest och oro tar för stor plats i mitt liv och kontakten med sonen. Han bor med mig ca 10 dagar per månad men jag har har ständigt dåligt samvete för mitt dåliga psykiska mående. Tack och lov så har vi ett stort sportintresse, så vi ”leker” mycket idrott tillsammans samt att jag är med honom på hans träningar. Har ändå svårt att känna glädje och vara nöjd. Han är världens underbaraste lilla kille som är värd all lycka, mitt liv är en kamp och jag är rädd att han mår sämre då jag inte orkar med så mycket och har huvudet fullt av negativa tankar.

  Trådstartaren

  Jag har generaliserad ångest och ängsligt personlighetssyndrom och har varit sjukskriven i 5 år. Skild och en 7-åring son. Är rädd att min ångest och oro tar för stor plats i mitt liv och kontakten med sonen. Han bor med mig ca 10 dagar per månad men jag har har ständigt dåligt samvete för mitt dåliga psykiska mående. Tack och lov så har vi ett stort sportintresse, så vi ”leker” mycket idrott tillsammans samt att jag är med honom på hans träningar. Har ändå svårt att känna glädje och vara nöjd. Han är världens underbaraste lilla kille som är värd all lycka, mitt liv är en kamp och jag är rädd att han mår sämre då jag inte orkar med så mycket och har huvudet fullt av negativa tankar.

  Trådstartaren

  Jag har en nära vän med utmattningssyndrom och har därför inga personliga erfarenheter, men har blivit delad andras. Det är tungt att vara utmattad. Att en natt inte räcker till för att vila bort tröttheten. Att man aldrig orkar ta tag i något på riktigt. Men du måste låta kroppen återhämta sig och ta pauser. Skulle det vara möjligt att ta avstånd från dina barns problem eller är du kanske en viktig pelare för dem att hålla sig fast vid? Oavsett vad verkar du ha en väldigt jobbig situation och jag önskar dig verkligen lite lugn och ro <3 Våga prioritera ditt egna mående och ta hand om dig själv. Om du inte kan prioritera dig själv kan du inte prioritera andra. Du kan ta dig igenom det, jag lovar[quote quote=97255]Jag har en nära vän med utmattningssyndrom och har därför inga personliga erfarenheter, men har blivit delad andras. Det är tungt att vara utmattad. Att en natt inte räcker till för att vila bort tröttheten. Att man aldrig orkar ta tag i något på riktigt. Men du måste låta kroppen återhämta sig och ta pauser. Skulle det vara möjligt att ta avstånd från dina barns problem eller är du kanske en viktig pelare för dem att hålla sig fast vid? Oavsett vad verkar du ha en väldigt jobbig situation och jag önskar dig verkligen lite lugn och ro <3 Våga prioritera ditt egna mående och ta hand om dig själv. Om du inte kan prioritera dig själv kan du inte prioritera andra. Du kan ta dig igenom det, jag lovar <3

  Har gått en lång tid nu men problemen finns kvar. Jag kan inte riktigt komma ifrån vissa barns problem. Andras problem och behov klarar jag inte av att säga nej till.

  så trött. Ingen ork. Ingen kreativitet vilket är det som håller mig uppe. Så trött att jag inte ens orkar läsa hela din text. Eller, läsa kan jag, men inte ta in den.

  Trådstartaren

  Förlåt Olive Ripovy. Lägger ner allt.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.