Hem > Forum > Livet kan skava > Jag överlever inte

Jag överlever inte

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Sorry för dramatiska ämnesrubriken men jag vet inte varför jag blivit så tjock…

  det är inte rättvist. Jag dricker aldrig läsk äter aldrig chips. Aldrig vitt bröd, eller ens bröd överhuvudtaget.

  Jag känner en som dricker kopiösa mängder läsk saft och energidrycker och det är det enda den personen dricker  men den väger tio kilo mindre än vad jag gör. Jag dricker KRANVATTEN och det är det enda JAG dricker, och ändå är det jag som är en ”boll”

  Det jag äter är ok inte världens nyttigaste måltider i och med att min pojkvän har så dåliga matvanor( vitt ris) mycket steksmör, och han gillar inte att typ göra en ägg sallad eller nåt ”lätt” ”-nej vi äter riktig mat säger han ” och jag orkar INTE göra två måltider , för där går min gräns . Orkar inte städa orkar knappt laga mat,

  och då och då lite godis,

  så ja det är det onyttiga jag äter, inte FAAN ska man behöva lida av svår övervikt för det?? Jag har räknat ut min BMI och har enligt den svår övervikt. Längden och  vikten bla bla bla.

  nej jag tränar inte. Jag har så fruktansvärt lite energi. Det har sina orsaker ( lever med en missbrukare) har sagt det hundra gånger på det här forumet men skriver det just in case om någon har missat mig klaga på mitt liv här på forumet)..så jag orkar inte träna, för då lider jag HELA  tiden. Nej jag mår inte bra av träning. Så jag fattar, det kan ha en stoor betydelse för vikten. Men mitt ena  syskon som är äldre än mig, hen går ner i vikt bara av att minska matintaget, utan att träna ett skit. Jag förstår inte!!!

  jag har sökt och sökt på Google ”sjukdom som leder till  övervikt”övervikt sjukdom” osv osv finns tydligen ingen direkt sjukdom som gör att man går upp i vikt. Är det min medicin som gör det( som min läkare vägrar låta mig slippa ta) så ska jag fan ha skadestånd .

  jag överlever inte det här, jag blir skrattad åt och får äcklade blickar .

   

   

  Livet är verkligen inte rättvist! Beroende på om du har några andra symptom eller inte så skulle det ev. kunna vara något hormonellt. Mitt tips är att du vänder dig till hälsocentralen så får de utreda vad det beror på. Här finns lite information om övervikt: https://www.1177.se/sjukdomar–besvar/hormoner/obesitas–fetma-och-overvikt/obesitas–fetma-och-overvikt-hos-vuxna/

  Om det är anti depressiv medicin så kan den vara orsaken. Jag har själv gått upp mycket i vikt när jag ätit de. Sen vet jag andra som inte gjort det av precis samma medicin.

  Skulle det vara medicinen så hjälper inte träning eller ändrade matvanor. Det hjälpte inte mig i alla fall.

  Även om du har syskon så fungerar ni inte likadant. Du kan gå upp hur lätt som helst men inte ditt syskon eller tvärtom.

  Livet är orättvist så är det bara. Men ta kontakt med vården så kan de svara på dina frågor.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.