Hem > Forum > Livet kan skava > Jag äter mig lugn och ”glad”

Jag äter mig lugn och ”glad”

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Det är ett otroligt stort problem i mitt liv, jag har blivit en matmissbrukare och det känns så orättvist. Jag brukade älska att ta hand om min kropp, men allt runt omkring mig gör att mat ( för att inte tala om sötsaker och annat onyttigt)är det enda som ger mig lugn, för en stund . Jag måste ju överleva mentalt , får jag inte mina mat kickar så kommer jag jag vet inte vad!!!! Det är en rastlöshet en enorm kraft inom mig, som bara lugnas genom att äta . Så jag skulle kunna bli hur jävla stor som helst, jag vill spy när jag ser mig i spegeln redan som det är nu, inga kläder passar och jag alltså jag mår så j ä v l a dåligt.

  fan ta det här matmissbruket , en gång i tiden hade jag en annan typ av ångest och då var jag för  smal.   Suck…

  skulle byta till den ” ätstörningen” anytime!, inte hur jag mådde men att inte kunna äta. Fast det vet jag inte hur det känns längre , jag är det största matvraket i historien . Nån fler?

  Känner igen mig så mycket!! Gick från 60 kg och mådde bra, livet förändrades drastiskt och började må dåligt nu väger jag över 80…

  Det låter som du har ätandet som en strategi för att hantera ångest och det är ett ganska vanligt sätt för många. Jag tänker att när du känner suget att äta något onyttigt så prova att ta en promenad istället, en cykeltur eller röra dig på något sätt. Det kan hjälpa att få något annat att fokusera på en stund.

  Samma här! Tror som redan sagt att det handlar om att försöka hitta andra strategier för att hantera känslorna. Samtidigt tror jag att det är viktigt att inte vara så hård mot sig själv och komma ihåg att man faktiskt gör sitt bästa i en svår situation. Det är svårt och det är inte ett dugg konstigt att känns kämpigt eller till och med övermäktigt ibland.

  Trådstartaren

  Tack för era svar, ja hitta en annan strategi är ju det bästa, har för mig funkat med snus tidigare ,jag gick ner sju kilo på det, men problemet är att det är så dyrt och samma med rökning förstås och kommer aldrig börja röka igen det är ju döden för allt.. huden, lungorna osv

  men att ha nåt i munnen som man inte får ner i magen är ju faktiskt ett väldigt bra tips

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.