Hem > Forum > Livet kan skava > Granne med skräp på balkongen

Granne med skräp på balkongen

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • har nyligen flyttat tillfälligt på grund av renovering av lägenhet.

  I den nya lägenheten har en granne en balkong FULL med ölburkar och skräp.

  Det kan inte vara okej? Det luktar, plus att det finns risk för skadedjur. Kan man anmäla det på något sätt?

  <3 Det låter verkligen som en obehaglig situation att ha en granne med en balkong full av ölburkar och skräp. Du har rätt i att det inte är okej och att det kan medföra lukt- och skadedjursproblem.

  Kontakta fastighetsägaren eller hyresvärden: Om du hyr din lägenhet kan du rapportera situationen till fastighetsägaren eller hyresvärden. Berätta om problemet och be dem vidta åtgärder för att lösa situationen. De kan antingen kontakta den aktuella grannen eller vidta andra åtgärder för att få balkongen rensad och städad.

  Kontakta kommunen: Om problemet kvarstår och påverkar din hälsa eller trivsel, kan du kontakta din kommun och rapportera situationen. Kommunen kan ha olika avdelningar som hanterar sanitets- och miljöfrågor, och de kan vidta åtgärder för att tvinga grannen att rensa upp balkongen.

  Prata med grannen: Innan du tar formella åtgärder kan du försöka prata med grannen och påpeka att du är bekymrad över situationen. Förklara hur det påverkar dig och be dem att åtgärda problemet. Ibland kan en enkel kommunikation lösa problemet utan att involvera andra parter.

  Trådstartaren

  Tack för ditt svar!

  Jag var orolig för att jag ”överdrev”, så jag skrev ett försiktigt meddelande till hyresvärden, med tillägg att jag inte vill verka ohyfsad.

  Balkongen är inte helt fixad än, men på god väg.

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.