Vill dö

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Har varit deprimerad sedan tonåren och det har aldrig släppt sen dess. Fast förut var det annorlunda – jag var deprimerad, men jag kände fortfarande kärlek. Till folk imin omgivning, till världen. Till allt som jag tyckte var fin. Jag ville bara inte leva.

   

  Nu vill jag dö. Det är inte samma sak som att inte vilja leva, inser jag nu. För nu är jag antingen likgiltig eller så hatar jag allt och alla. Jag tycker inte om folk. Jag tycker inte om världen – vare sig den människor har skapat eller den som uppkommit utan oss. Jag har ingen anledning att leva, och jag har nått stadiet då jag inte längre vill ha någon anledning. Jag vill inte leva. Jag tycker inte om det. Jag tycker inte om mig eller någon annan och jag tycker inte om denna värld. Har försökt prata om det med vänner, men de ignorerar mig. Jag har varken ork eller vilja att skaffa nya vänner. Att ha vänner är inte värt. Att skaffa nya är inte värt det heller. Precis som att leva. Det är inte värt att leva. Inget i livet är värt, vare sig de saker jag har och saker jag inte har.

  Det enda jag känner nu är att jag ångrar att jag inte tog livet av mig tidigare.

  Hej!

  Tack för att du delar vad du känner och går igenom.

  Det låter som du känner stor tomhet, mörker, meningslöshet och ingen som helst mening med livet. Det finns något som kallas ”The dark night of the soul” där alla koncept man har om livet faller….Eckhart Tolle pratar om det på engelska i denna sändning: Lyssna gärna om du vill: https://www.youtube.com/watch?v=4DrR6rSJhN0&t=18s     Han har själv gått igenom det och har tagit sig därifrån, det blev att starkt uppvaknande för honom.

  Om du vill höra vad jag tänker så tror jag att dödslängtan kan vara när vi är över identifierade med våra mörka tankar och känslor och att bortom dessa lager så finns den inre kärleken och medvetenheten. Att din inre kärlek finns där inne någonstans bortom lagren av falsk identifikation och har alltid funnits där och den väntar på att få flöda igen. Tack än en gång att du skrev – Kram och all kärlek!

  Här är en annan bra länk med honom om ”How to avoid getting lost in suffering” https://www.youtube.com/watch?v=PyXrrbYjugg

  Avatar

  <3 Förstår precis vad du menar, att det absolut inte är samma sak eller plats man står på då.

  Det är hemskt också när man tycker så illa om människor och den här världen. Nedbrytande.

  Vet du varför, grundorsakerna, kring att du har de här uppfattningarna och som gjort att du nuförtiden mår betydligt sämre än tidigare, som yngre – om du orkar säga? <3

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.