Hem > Forum > Kan du också känna dig tom? > Ser sanningen i vitögat och har ångest

Ser sanningen i vitögat och har ångest

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14
 • Jag har gjort upp med mitt förflutna och har sådan ångest. Jag har förlorat det bra, och vet inte hur jag ska finna bra i det nya.

  Jag har sagt upp relationen med föräldrarna. Förlorat min lägenhet och flyttat in hos min pojkvän, men jag kan inte bo själv på ett annat ställe och jag kan inte bo ihop heller. Jag har blivit avstängd från en förening som jag gick i varje dag.

  Jag känner mig så risig. Det är ett virrvarr av tankar på vad jag gjort när jag hade det så bra, den situationen jag hamnat i och mitt förflutna. Jag är många erfarenheter rikare, men vad hjälper det när jag bokstavligen mår illa över min livshistoria och saknar mitt gamla liv. Jag bara kastade mig ut utan att se plattformen och jag har nog inte landat ännu och vet inte hur jag ska hitta den.

  Hej!

  Jag fattar vilken oro du måste. Har några funderingar.

  Kan du förklara lite mer om vad som gjort att du tvingats till och eller valt att lämna det gamla bakom dig?

  Vad är det specifikt du saknar från det du lämnat bakom dig?

  Hur bra är relationen med din pojkvän? Förstår han din oro och kan han stötta dig?

  Tänker att svaren på dessa frågor kanske påverkar hur du kan hitta din plattform igen. Vad tror du?

  Trådstartaren

  👍

  Trådstartaren

  Hej! Jag fattar vilken oro du måste. Har några funderingar. Kan du förklara lite mer om vad som gjort att du tvingats till och eller valt att lämna det gamla bakom dig? Vad är det specifikt du saknar från det du lämnat bakom dig? Hur bra är relationen med din pojkvän? Förstår han din oro och kan han stötta dig? Tänker att svaren på dessa frågor kanske påverkar hur du kan hitta din plattform igen. Vad tror du?

  jag blundade för hur föräldrarna behandlat mig under tjugofem år och nu har det kommit upp till ytan och jag har inget trevligt att tänka på längre.

  Berätta gärna vad du vill ska hända nu om du fick önska dig något.

  Trådstartaren

  Jag önskar att jag mådde bra att mitt nya liv börjat!

  Hur tror/hoppas du ditt nya liv kommer att bli?

  Trådstartaren

  Hur tror/hoppas du ditt nya liv kommer att bli?

  nu orkar jag inte med fler frågor, jag är på gränsen att ta livet av mig varje dag!

  Trådstartaren

  Hej! Jag funderar skarpt på att flytta tillbaka till området jag bodde i innan, men där bor en kille jag är extremt olyckligt kär i och jag har så svårt för nytt boende. Alla har behandlat mig jätte illa och jag får ingen upprättelse. Varken från fd bästisarna, föreningen, föräldrarna och killen jag flyttade ifrån som jag är kär i som var osjysst.

   

  Trådstartaren

  Jag behöver så mycket kärlek, men får ingen bekräftelse från någon….. Min pojkvän håller mig vid liv men bekräftar inte mig…..

  Trådstartaren

  Du frågar hur jag vill att mitt liv ska vara? Jag vill flytta tillbaka till gamla området och bli ihop med killen jag var så kär i min fd granne….. Då skulle jag komma på andra tankar. Tror du att jag kan flytta tillbaka till mitt gamla bostadsområde och det känns bättre?

  Tack! Förlåt att jag inte orkade förut visste inte hur jag skulle nå det liv jag vill ha. Nu har jag en plan men vet inte om den hjälper mig eller inte

  Hej vännen!

  Jag märker att din situation är tuff. Jag ger mig ut på hal is och dristar mig till några hoppas jag goda råd.

  1. Om din kärlek till din fd granne är obesvarad så tror jag att risken är jättestor att du hamnar i nya problem. Jag tänker att det kan vara dumt att flytta dit för hans skull innan du vet att han verkligen vill det.
  2. Försök att sluta förvänta dig bekräftelse från andra. Du blir så besviken. Jag vet det är såå svårt eftersom du är i sånt stort behov av det men försök.
  3. Ge mycket bekräftelser till andra (fortsatt utan att förvänta dig något som helst tillbaka).
  4. Bekräfta dig själv.  Beröm dig för att du klarar 2 och 3 Och allt annat du kan komma på. Allt möjligt välj Inte bort något. Det kan vara så enkelt som att du faktiskt tog dig upp ur sängen. Skötte din hygien. Att du noterade att det är fint väder. Eller att du skrattade åt något.
  5. Slå inte på dig själv om du misslyckas med något eller allt av detta. Det kommer du att må skit av. Försök igen istället. När du lyckas så måste du berömma dig själv.
  6. Sök upp en professionell terapeut som du pratar med om allt som är viktigt för dig regelbundet om du har möjlighet. Lita på att denne vill dig väl. Jag vet det är skitsvårt med din historik.
  7. Här är jag verkligen ute och cyklar säkert men det kan vara så att du har depression och eller andra psykiska besvär som kanske bör medicineras. Det tycker jag att du ska kolla upp.

  Nu kom en hel drös med råd. Jag vill inte dränka dig med pekpinnar men om du kan ta till dig något av detta så tror jag du skulle kunna börja se ljusare på livet.

  Som du gjorde förra gången. Kom tillbaka till det jag skrivit efter ett tag och läs det igen om det känns övermäktigt, okänsligt eller du tror att jag är fel ute. Det kanske känns annorlunda med perspektiv. När det gått lite tid

  Jag vill dig väl med detta och hoppas att du kan få lite mer ordning på din tillvaro. Det behöver du. Fråga gärna om du undrar något om vad jag menar.

  Kram

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.