Hem > Forum > Hopplöshet > Vanmakt, stark och helt jävla vilsen

Vanmakt, stark och helt jävla vilsen

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Så töntig rubrik, sorry.

  Är liksom själv läkare. Har två barn. Jag har komplex PTSD av extremt fuckad uppväxtfamilj och mobbing i hela grundskolan. Ändå sånt härligt maskrosbarn, är jag. Låter så helylle, så tryggt. Maskrosbarn. Som att man har en ryggrad, en kärna, en riktning.

  Jag har noll vänner. Noll hobbisar. Noll självkänsla. Kan absolut inte konsten att ta nya kontakter, föra mig bland folk som privatperson (men i jobbet kan jag det sjukt bra), eller för den delen att ha nära relationer heller. Har helt enkelt INGA privata relationer som funkar. Hela min vakna tid går ut på att sukta efter närhet, vänskap, förtroligt. Gått med i drivor av kvällskurser, föreningar. Gått hos ett tiotal olika samtalsterapeuter. Går på antidepressiva och bytt sort, haft flera sorter samtidigt, provat sänka och öka doser, allt i flera månader till år vardera. Sover, tränar, äter bra, mediterar och faan o hennes moster. Inget har hjälpt. Ständigt förtvivlat utom mig av vanmakt. Det absolut värsta är att jag ställt två barn till livet, som jag är en skitmamma för (känslomässigt och relationsmässigt). Har så dåligt samvete för att jag blev mamma, att de ska behöva ha mig till mamma. Barnens pappa är minst lika känslomässigt inkompetent som jag, så det är ju ingen tröst.

  Jag lever med självmordstankar dygnet runt. Ja, även i mina nattliga drömmar. Massa mardrömmar.

  Dövar med massa arbete men annars mat, alkohol, tvångsmässig nivå av mobilscrollande. Inte fokuserad nog att se film el läsa bok.

  Jag vill leva, vara i gemenskap med människor, bli sedd o uppskattad. Men det finns inte. Vill därför bara ķlippa bort mig själv, som att jag aldrig nånsin funnits, det var bara ett misstag att jag kom till.

  Kan verkligen relatera..

  Tiden bara går, man försöker allt som “ska” fungera men det är som om läkandet inte når hela vägen in. Det är enkelt att existera där ute, men man lever inte.

  Jag känner likadant. Med c-ptsd, att vara ett maskrosbarn och trauma efter trauma som bara tär på en. Önskar man bara kunde klippa bandet. Sluta finnas.

  Jag är väldigt osäker på vad nästa steg borde vara. Men den där närheten och tillgivenheten med någon är ju som du säger något man suktar efter. Kärlek. En förälder, trygghet.

  Som vuxen ska man kanske inte sukta efter en förälder. Men den tryggheten man saknat behöver finnas. Ovillkorligt. Jag vet inte hur vi finner den.

  Jag tycker inte det är någon töntig rubrik. Vanmakt och vilsenhet är ju det som alla människor går omkring och känner inom sig men ej vågar säga för att de är rädda för att visa sig hjälplösa inför varann eftersom de då riskerar att inte få “gilla”.
  Samhället föraktar allt som är svagt och skört.

  Jag tror det du egentligen mest saknar, är dig själv. Och jag tror dessa oläkta sår, outredda mönster och trauman är saker som förstärkt din känsla av ensamhet.

  Människor vill gärna ha quick-fix lösningar där man tror att lägga locket på är lösningen. Men det gör det bara värre eftersom ångest behöver upplevas, förstås och lämnas. I dessa quick-fix försök blir man tillslut så låst i sig själv för att man aldrig får förståelse för det som egentligen skaver och varför man är bunden till det.

  Du behöver inte iklä mamma-rollen för att bli godkänd. Det är helt okej om du säger som det är. Barn längtar efter att ens föräldrar ska vara ärliga. Och det kan även hjälpa dom att våga säga hur de mår. Det ökar tilliten.

  Så din känsla av att vilja dö, är snarare en känsla av att du vill “dö” från det tillstånd du känner för att det är för smärtsamt att möta denna hjälplöshet för att du ska kunna känna det du behöver lämna.

  Jag förstår dig och känner med dig. Jag kan verkligen validera dina känslor. Tänker inte ge dig några råd att tänka positivt. Känns det skit så känns det. Prioritera att gå att skrika någonstans i bilen, i skogen, skriksjung i bilen 💪🏽? Skrik ut din smärta ❤️ Ge din smärta och sorg en röst. Gå och slå på en boxningsbag och skrik, skrik! Du bär på sorg och besvikelse och skam. Fuck det och skrik för att ge dig en röst💪🏽❤️ love U!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.