Hem > Forum > Hopplöshet > Uträknad av Af och Fk

Uträknad av Af och Fk

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
  • Hej!

    Känner mig väldigt ensam i det jag vill beskriva här. Kan inte prata med någon om det, det är bara för tungt och alla har så mycket med sitt.  Hoppas kunna få något utbyte i detta forum.

    Efter att ha kämpat i åratal för att kunna ta mig tillbaka in i arbetslivet blev jag tvingad av Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan att acceptera 100% varaktig sjukersättning, för idag fem år sedan. Fram till dess, under de perioder som skulle ägnats åt rehabilitering och arbetsträning (som varvades med sjukskrivningar respektive arbetssökande) hade jag satts på det ena meningslösa jobbet efter det andra. Jag bad om att få testa något inom mitt tidigare yrkesområde men det skulle jag inte klara, ansåg handläggarna.

    Mitt psykiska mående har de senaste åren blivit allt sämre, ofta tar jag mig inte ur sängen under flera dygn i rad. Det som rör sig i mitt inre är väl existentiell ångest. Jag känner hur mitt liv sipprar mellan fingrarna som torr ökensand. Ibland önskar jag till och med att jag skulle bli allvarligt sjuk så jag kunde slippa känna så och vara så skuldtyngd – jag anser ju inte att det är rätt att jag är sjukpensionär! Eller var det rätt av Fk och Af att räkna ut mig? Kunde jag klarat det och må bra? Kan inte sluta grubbla över det.

    Försöker ofta skriva – en livslång dröm är att bli författare – men tror inte någon skulle tycka mina alster vore intressanta att läsa. Ett dåligt självförtroende hänger envist kvar sedan barndom och tonår, då mina föräldrar var ganska nedvärderande och ofta hånade mina försök till kreativitet.

    Jag har flera intressen, som det heter, men orkar sällan ägna mig åt dem. Jag har vänner och syskon som bryr sig om mig och de är många gånger räddningen,  men som sagt så kan jag bara inte belasta dem med detta, det är FÖR tungt och de har alla egna lass att bära.

    Ibland, men inte just i detta nu, vill jag inte leva längre.

    Om någon vill säga eller fråga något vore det mycket välkommet.

     

    Hej. Tänkte bara skriva och säga att jag känner igen mig i dina känslor. Och det är tufft och svårt.

    Spännande att du vill bli författare och det är verkligen något jag tycker du ska satsa på, jag själv älskar att skriva ner mina känslor i text eller läsa Quotes. Men däremot är jag verkligen inte bra på att skriva, men det är skönt att få ner allt. Kan du inte prova posta dina texter anonymt nånstans och se om det uppskattas?

    Har du provat att gå någon skrivarkurs inriktad på att skriva om sitt liv?

    Jag tror du behöver komma ifrån allt vad arbetsförmedlingen och försäkringskassan heter.

    Har du kollat upp olika sorters utbildningar? Kanske en praktisk kan vara rätt- och så får du inkomst från CSN.

    Har du pratat med en studie- och yrkesvägledare? De kan ge tips med en mer optimistisk syn jämfört med AF och FK.

    Trådstartaren

    @Azure

    Tack så mycket! Inte glad att du känner igen dig i det jag skriver men tacksam för erkännandet.

    Jag har läst ditt svar flera gånger sen du postade det och jag tror bland annat det har hjälpt mig att komma igång med skrivandet. Känner lite mer hopp inför utsikten att leva vidare.

     

     

    Trådstartaren

    Har du provat att gå någon skrivarkurs inriktad på att skriva om sitt liv?

    Hej!

     

    Tack för ditt tips men med varaktig sjukersättning har jag tyvärr inga pengar till nåt sånt. Har inga studiemedel kvar eftersom jag verkligen satsat på mitt egentliga yrke.

    Så det är tyvärr ingen framkomlig väg för mig. Men tack ändå! Det ska säkert gå på något vis ändå. Känner mig bara så jäkla ensam.

    Det låter intressant att börja skriva! Jag tänkte också på sjukersättningen:.  Det verkar ju fel att man ska behöva känna sig fast i livet framåt på grund av ett beslut som togs för så länge sedan som fem år. Den existensiella ångesten kanske kommer av att du känner att du har förmåga du inte får plats att använda. Då  kanske ångesten kan ses som ett friskhetstecken.
    Jag har en utbildning inom ett kreativt område, jag jobbar men arbetar inte inom yrket jag utbildade mig till. Det känns tungt ibland och ensamt att tänka på att jag “kastade bort” utbildningen. Har ägnat så mycket tid åt att vrida och vända på om jag borde gjort annorlunda. Jag försöker påminna mig om att inte tänka för svartvitt. Det kan nog gå att hitta små stigar och vägar där man kan använda sin yrkesidentitet vid sidan av hur livet i övrigt ser ut. Läste också någonstans nyligen om forskning kring självförtroende, att även små små steg man tar i en riktning man själv vill, över lång tid kan göra väldigt stor skillnad.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.