Hem > Forum > Hopplöshet > Utförsäkrad och utdömd av samhället

Utförsäkrad och utdömd av samhället

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Om man har svår trauma i baggaget man inte kan släppa. Sömnproblem och förlorat allt, och då menar jag allt. Bostad, vänner, pengar och klarar inte av att hantera samhällets krav.

    Då finns ju ingen hjälp? Självmord är enda lösningen ut?

    Som min psykolog säger när han sucka åt mig “det är ju ingen som kan leva ditt liv åt dig”. När jag ältar gammalt trauma.

    Sanningen är att jag är en hatad individ, speciellt av vården. Stöd finns inte och man står bara i köer. Enda sättet att bli trodd på är att ta livet av sig, annars blir man bara förnedrad.

    Enligt andra myndigheter är jag bara en lat parasit som förtjänar att ha mitt liv förstört på en sådan här grandios skala. Vidrig patetisk äcklig nolla som jag är. Ett avskum som bör göra samhället en tjänst och ta livet av mig. Göra vården nöjda med att slippa mitt vidriga gnäll, jag gör ju aldrig något åt det ändå!

    På riktigt. Varför ska jag inte ta livet av mig när mitt liv ändå är över?

    Det låter fruktansvärt tungt verkligen, förlorat allt..

    jag tycker inte psykiatrin är bra, det känns som dem inte orkar men varför blir du då psykolog liksom?? Man måste ju göra sitt jobb någorlunda bra.

    min psykiatri kontakt är sämst en läkare som bara vill ha slut på mötet så snabbt som möjligt och knappt pratar svenska och samma med samtalsterapeuten( förutom att den pratar svenska)

    har du nåt du älskar att göra?

    Är du troende? Om man inte kan göra nånting kan man be, det är iallafall vad jag skulle göra om jag förlorat allt.

    alla är värdefulla inklusive dig och mig❤️

    Tråkigt TS att du inte får bra stöd från psykologen och andra instanser.

    Jag tror verkligen på att hitta det som ger positiv energi och göra det, precis som Pink Hufehe skrev.

    Jag är inte troende, men det har hänt att jag bett när jag mått riktigt dåligt. Annars hjälper det att skriva ner sina tankar och känslor, tillåta sig att gråta, och sedan att göra små förändringar till det bättre.

    Har du kollat upp alternativ till psykolog för att bearbeta trauman? Till exempel tips från Youtube-videos, eller att hela dig själv via att skriva, eller meditera osv.

    Var inte hård mot dig själv, gör det du tror är bäst för ditt mående.

    Jag har fortfarande traumatiska minnen, men det går att minska deras inverkan på hur man mår och fungerar i vardagen.

    Till exempel via meditation, djupandning, att skriva ner dina tankar och känslor, att få utlopp för känslor via musik eller konst. Måla själv, sjung, dansa, eller bara lyssna på musik.

    Kan du inte prova byta till en privat psykolog, de flesta privata lever ju på att sitt rykte, de måste vara bra psykologer i sina klienters ögon. Så prova det. Kram <3

    Imorgon är en ny dag, och DU väljer hur du ser på dig själv, och vilka andras synsätt på dig som du accepterar och inte.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.