Hem > Forum > Hopplöshet > Tungt medicinerad

Tungt medicinerad

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Är 27 år gammal och kommer inte ens ihåg sist jag mådde bra. Har haft så många olika psykiska diagnoser under åren och nu fått ännu en, GAD. Som vanligt verkar enda lösningen enligt läkare vara mediciner. Dom skriver stressat ut ett recept och sen vill de att man ska lämna rummet. Jag har tackat nej till antideppressiva länge då jag tidigare fått så mkt biverkningar av dem att livet blir ännu svårare. Har dessutom redan två andra mediciner. Tyvärr ser läkare de som att jag då ”tackar nej” till hjälp för att jag inte vill ha tabletter. Har nu gett upp och tackat ja till Cymbalta. Har sån grov ångest inför att ta dessa. Känns otroligt hopplöst, vill leva ett normalt liv utan massa mediciner.

    Jag förstår helt hur du känner, jag brukade testa alla mediciner ett tag men mådde så dåligt och blev sjukare utav dom vilket mina läkare inte ser även om jag t.ex fått paralyserad mage som går i skov och gick ner 20 kg utav det förra året. Rättade upp allt genom att bara röja bort alla mediciner och blev sakta bättre i kroppen även om jag aldrig blev det i psyket eller sjukdomarna jag har. Men du ska alltid lyssna på dig själv. ALLTID. Du känner din kropp bäst och vad du kan hantera.
    Just gällande cymbalta så KAN det fungera för vissa. Om du vågar prova så från vad jag fattat så är biverkningarna inte jättefarliga och mest under insättningen.

    Ingen kan tvinga dig till att ta mediciner. Du kan även kontra till vården att du endast vill ta medicinerna under tiden du inte går till kurator eller psykolog och faktiskt kan få hjälp som leder dig frammåt istället för att du står och stampar på samma ställe. Det gjorde jag. Det började med att jag då fick en kurator, för att sedan få ny läkare 2 år senare som sa att jag hade helt fel behandling och diagnos gällande min psykiska hälsa och nu går traumaterapi för min PTSD istället…

    Det tar mycket mental ork men om du verkligen orkar så försök få bättre hjälp. Du är aldrig tvingad till att ta mediciner, dom är som en krycka i läkningsprocessen till att må lite bättre och ska inte tas livet ut egentligen.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.