Hem > Forum > Hopplöshet > Tinnitusen har tagit mitt liv ifrån mig

Tinnitusen har tagit mitt liv ifrån mig

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag är så trött på allting, allt jag gör för att det ska bli bättre resulterar bara i att allt blir sämre istället.

  För fyra månader sen gjorde min flickvän slut, sedan dess har allt varit ett stort helvete.

  Detta handlar inte om att komma över henne, utan följderna av ett antal försök att finna mig själv igen.

  Efter 2 månader fick jag nog och ville finna glädje igen, jag orkade inte tänka på mitt ex längre. Jag beslutade mig att börja skapa musik igen, något som varit mitt största intresse sedan 12 års ålder.

  Efter ett tag började jag finna glädje i mig själv igen, musiken lät bra och jag var väldigt glad, musiken var min identitet och jag hade hittat tillbaka till mitt största intresse igen, detta skulle bli flykten från allt deppande, trodde jag…

  Någon dag efter nyår satt jag i musikprogrammet och ett extremt högt ljud kom ut i lurarna, något som skrämde mig otroligt. På kvällen tjöt det nå så inihelvete i öronen, dagarna gick och jag försökte vila mina öron men tjutet slutar aldrig. Nu har jag fått permanent tinnitus och den har varit i samma styrka i 2 månader snart. Jag är så jävla trött på allting, jag kan inte sova på kvällen för det skriker i mitt huvud, jag kan inte fokusera på Universitetsplugget då jag är för trött och orolig. Att veta att tinnitusen är permanent gör det inte bättre heller, när man bara är 19 år och har hela livet framför sig. Musikintresset är nog ett minne blott nu, då jag inte vill utsätta mig alls för höga ljud.

  Tinnitusen har tagit ifrån mig mitt liv och jag kan inte acceptera det. Det är ett rent helvete att leva med, jag förstår inte hur jag ska kunna gå tillväga. Jag har aldrig varit såhär deprimerad och varje dag ringer jag till självmordslinjen i fullständig panik, jag orkar inte mer. Jag har försökt allting för att må bättre, träna, promenera, vara aktiv men problemet kvarstår. Det går som en bergodalbana helt enkelt.

  Det känns så jävla oförtjänt, när man verkligen försöker rehabilitera sitt psyke efter en tuff period så kommer detta och gör allt otroligt mycket värre, jag mår så dåligt att jag vill spy bara. Fy vad jag är ledsen, frustrerad och arg för jag vill ha mitt liv tillbaka. Jag tänker bara på tiden då jag inte hade någon tinnitus som problem. Vet inte hur jag ska gå tillväga, jag är så trött på detta. Det enda som hindrar mig från att ta mitt liv är familjen, dom vill jag inte göra ledsna, men själv lider jag extremt mycket.

  Avatar

  Det går att få hjälp med att stå ut med tinnitus, så att man inte tänker på den hela tiden. Vissa kan t.om bli av med det med tiden. Du har haft det så kort tid och snälla ha tålamod och försök hitta olika metoder. Det finns behandlingar, kbt, akupunktur, avslappning, meditation, träning, mindfulness mm Vissa kosttillskott hjälper somliga….Googla. Att lyssna på vitt brus (white noise ) kan lindra, bruset blir inte lika påtagligt då. Ett svagt bakgrundsljud i rummet när man ska sova kan minska besvären tycker jag. Jag har en fläkt i rummet som går på låg hastighet och som maskerar lite av ljuden i öronen I början kan det maskerade ljudet vara störande men sedan vänjer man sig. Det är ofta bättre än  tinnitusljudet! Jag har nämligen själv problem sedan många år tillbaka eftersom jag lyssnat mycket på hög musik i hörlurar. Jag har testat olika metoder. Avslappning är superviktigt, är man stressad och orolig upplever man ljuden som mer störande eller högre. När jag känner mig glad/avslappnad tänker jag inte på ljuden alls. Kolla också med ditt landsting om du kan få hjälp där. Hoppas du orkar hålla ut tills det förändras!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.