Hem > Forum > Hopplöshet > Svårt situation

Svårt situation

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Jag känner att jag inte orkar mer och har ingen jag kan ta upp situationen med. Läget är helt hopplöst hemma hos oss just nu. Jag födde tvillingar för åtta månader sedan, och lägger nästan all min tid på att ta hand om dem, vilket är väldigt slitigt periodvis. Jag har ingen familj i närheten, så ingen kan direkt avlasta.

    Min man har gått in och ut ur depression och kanske någon typ av tvångssyndrom/paranoia under senaste året. Det började förvärras under graviditeten men är inte bara kopplat till det utan pandemin har också påverkat mycket, och att han är arbetslös efter att ha avslutat en akademisk karriär som han inte mådde bra av. (Han har alltid varit lite skör och har varit deprimerad tidigare, men alltid tidigare varit en snäll och hängiven man och vi har haft det jättebra tillsammans i tio år.)

    Nu har han hemska humörsvängningar och skäller på mig var och varannan dag. Han påstår att jag skriker på honom när jag pratar med helt vanlig röst osv. Han har massor av nojjor (rädd att bli förgiftad, rädd för alla kemikalier och all mat som inte är lagad från ekologiska råvaror, rädd för wifi-strålning och 5g osv). Tyvärr ser han mig mer och mer som en motståndare och tycker att jag är en hemsk person med alla möjliga dåliga sidor och jag gör fel hela tiden, oavsett vad jag gör. Han säger elaka saker varje dag. Till saken hör att han flyttade till Sverige för att bo med mig, och tidigare älskade att bo här, men nu pratar om hur dåligt allt är här och att det är mitt fel att han är fast här nu, eftersom vi har barn nu. Han pratar också ofta om att ta livet av sig. Jag försöker stötta och vara en bra partner, men det finns inte lika mycket tid för det när jag har två bebisar att ta hand om samtidigt, och jag räcker liksom inte ens lite grann till för något, känns det som.

    Vet inte om jag lyckas formulera mig så att det går att förstå, och vet inte riktigt vad jag vill med meddelandet, men sitter här nu och känner mig så sjukt ensam i allt, eftersom jag inte har något att prata med alls. Sjukt trött och sliten och ensam 🙁

    Vad kan man ta sig till?

    Hej,

    Det låter som en väldigt påfrestande situation. Har din man någon kontakt med sjukvård, psykiatri?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.