Hem > Forum > Hopplöshet > Ska jag bara släppa allt och gå vidare eller gå till en terapeut?

Ska jag bara släppa allt och gå vidare eller gå till en terapeut?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hela mitt liv har jag flytt. Från kärleksförhållanden, från jobb, från relationer, från mig själv. Men jag kommer hela tiden ikapp mig själv för jag kan inte fly från mina egna tankar, från de problem jag själv skapat, från de problem andra tillfogat mig, från livet. Nu är jag i min femte kärleksrelation och den är bättre än någon tidigare. Men jag skapat problem. Mannen är underbar. Han står ut med mina vansinnesräder, mina humörsvängningar, mina känslostormar för han säger att det gör man när man älskar någon. Men jag fortsätter att förstöra. Fortsätter att driva allt mot en slutpunkt. Jag börjar bråka om saker som egentligen saknar betydelse. Jag beskyller honom för värre saker än vad han egentligen gjort. Antagligen för att ta fokus från mitt eget dåliga beteende. I nutid och dåtid. Idag insåg jag att allt jag beskyller honom för kanske jag gör bara för att jag inte vågat att se sanningen. Sanningen är att jag mår jävligt dåligt. Efter anorexia, skilsmässor, tvungen att byta jobb, flytta, ekonomiska problem, skador, sjukdomar och annat jävla elände så hat jag förstått att det är det som är mitt problem. Inte problem i vårt förhållande. Så min fråga är ska jag bara släppa allt och gå vidare eller ska jag bearbeta det för att kunna gå vidare? Kommer det att jaga mig och äta upp mig inifrån och jag inte bearbetar det jag varit med om?

  Nej, släpp inte allt.
  Visa det du skrivit för din man. Gör det. Lägg ned alla skydd och visa dig svag inför honom. Sök sedan samtalshjälp. Någon kognitiv variant – försök få till en beteendeförändring. När du har fått det kan du börja reda ut orsak och verkan till allt. Fundera över din anknytningsmodell, fundera över vad för kärleksspråk du har osv.
  Men, som sagt var – släpp inte allt. Inte om han är så fin som du beskriver det.

  Trådstartaren

  Tack för ditt svar. Jag tänker väl ungefär som det du skriver. Det här är för bra för att fly ifrån.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.