Hem > Forum > Hopplöshet > Om inte universitet eller högskola, vad då?

Om inte universitet eller högskola, vad då?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
  • Jag tog studenten i år (2023) som teknikare. Nu har det andra antagningsbesketed kommit in om jag har inte kommit in på något program alls. Det närmsta jag kom var reservplats 3 på ett program på Stockholms Universitet (bor i Stockholm). Men där har de inte ens reservantagning så det spelar absolut ingen roll.

    Jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra nu. Det som gör hela saken värre är att alla andra i min familj har haft väldigt lätt med skolan och fått bra utbildningar. Men nu är jag här och har alltid haft det svårt med skolan.

    Jag känner mig helt hopplös och framtiden känns bara helt svart. Har funderat länge på att ta livet av mig. Har gråtit natt in, natt ut, ungefär sedan 9:an.

    Hej,

    Bra jobbat, grattis till studenten!

    Jag har full förståelse över att du vill komma in på en utbildning redan nu, men om du är säker på vad du vill studera till så kan du lära dig mer på egen hand medans du väntar på nästa antagning.
    Det du vill studera till kanske också finns som en yrkesutbildning eller folkhögskola?
    Har du gjort högskoleprovet? Om inte är det något du kan försöka göra innan nästa antagning.

    Vi har alla olika styrkor och svagheter. Bara för att du har det mer svårt än din familj i skolan betyder inte det att du är sämre än dem på något vis. Det finns väldigt många vägar att gå, låt inte dina studier få dig att må så dåligt. Det är bara en liten del av livet som egentligen inte har en så stor betydelse.

    Om du vet att just en specifik utbildning är den vägen du vill ta så gör det kanske inte så mycket att du väntar ett år? Nästa år kan du komma in på den! Finns det något utöver dina studier du skulle vilja fokusera på tills vidare? Försök hitta något som driver dig framåt så kommer allt att lösa sig!

    Trådstartaren

    Jag har funderat på yrkeshögskola eftersom det finns några jag skulle kunna tänka mig men jag behöver mina betyg digitalt i PDF format och det har jag inte och har ingen aning om hur jag får…

    Om jag då ska ta ett år bort från studierna så har jag ingen aning om vad jag ska göra under detta år. Jag har inga vänner och knappt pengar. Ska jag skaffa jobb? Hur går det till? Jag har inte ens haft några sommarjobb sen tidigare och har inget CV. Hur skriver man ens ett CV? Det är så mycket som är så otroligt oklart som man behöver veta men aldrig får lära sig. Om jag ens skaffar jobb so kommer det inte ens kunna vara någonting okej förmodligen.

    Jag har funderat på yrkeshögskola eftersom det finns några jag skulle kunna tänka mig men jag behöver mina betyg digitalt i PDF format och det har jag inte och har ingen aning om hur jag får… .

    Hej! Angående betygen, kan man inte scanna dokument med mobilen? Det borde gå.

     

    Trådstartaren

    Hej! Angående betygen, kan man inte scanna dokument med mobilen? Det borde gå.

    Jo det kan man på antagning.se men inte om man söker till yrkeshögskola. Då behöver du betygen i pdf format från vad jag kan se Känner mig helt hopplös att någonsinn kunna leva ett normalt liv

    Jo men du scannar och sparar ner till PDF-fil på datorn, och sedan bifogar du filen i ansökan? Går inte det?

    Trådstartaren

    Jo men du scannar och sparar ner till PDF-fil på datorn, och sedan bifogar du filen i ansökan? Går inte det?

    Inte vad jag kan se

    Avatar

    Tipsar om att gå till närmaste folkbibliotek för att scanna dokumenten till din epost. Bibliotekarierna kan hjälpa dig där om du får problem.
    När du öppnar dokumenten hemma så sparar du de som PDF-filer (tror det kräver att du har Adobe på din dator).

    Tänker även på alla kurser och program som går att söka nu och som fortfarande är “öppna för sen anmälan”. Om du kan tänka dig att studera lite vad som helst och i största allmänhet finns det stora chanser att komma in på nåt iaf. Vissa gör ju så att de efter studenten har ett år (eller flera) där de läser något bara för skojs skull och innan de börjar ordentligt med de som de hade tänkt utbilda sig till. Jag har tyckt universitetsvärlden är toppen!

    Avatar

    Om du går till biblioteket kan jag även tipsa om denna bok:

    Planka CV – lär av de bästa och kom till intervju, hitta dina styrkor, finn ut vad du passar som, hitta jobben som ej annonseras ut 

    https://biblioteket.stockholm.se/titel/1027017

     

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.