Hem > Forum > Hopplöshet > Måste lämna min familj.

Måste lämna min familj.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
  • Jag har tre barn på 5 år, 2 år och snart 3 månader, och jag är verkligen ingen bra mamma. Jag skriker och skäller, främst på 5-åringen, orkar knappt tänka och är alltid på gränsen att tappa det. Går ner i källaren och lappar till mig själv i ansiktet för att få ut det. Hjälper ibland.

    Min man märker att jag mår dåligt, frågar mig om jag vill gå och prata med någon. Men hur ska det hjälpa, och när i herrans namn ska jag ha tid med det? Så jag förstår att han börjar tröttna.

    Jag inser ju själv att det handlar om förlossningsdepression, men vad hjälper det att ha ett namn på det.

    Jag lekte med tanken att bara försvinna, alltså fly landet. Men jag hade själv inte kunnat hålla mig borta en längre tid, och ovissheten måste ju vara värre för dom. Så nu planerar jag att ta mig själv av daga. Barnen är små, dom kommer glömma, kanske tar längre tid för 5-åringen men tiden läker. Mannen kommer klara sig med, jag är inte längre kvinnan han valde och gifte sig med. Och sen kan han träffa någon ny. Men, hur ska jag göra för att det blir bäst för min familj? Läste något om “barnpension” (?), att barnen får en viss summa pengar i månaden tills dom fyller 16, eller något sådant. Och jag har efterlevandeförsäkring så min man får väl en summa med. Så rent ekonomiskt är det lite tryggat ett tag. Men gäller dessa försäkringar även om det är självförvållat? Jag tänker ju att det ska se ut som en olycka, behöver ju inte addera mer trauma. Men risken finns ju att det inte lyckas hela vägen, att man istället blir ett kolli eller kanske bara helt förlamad. Så, krocka och sen ner i sjön känns väl som ett ganska säkert kort. Inte finaste liket, men barnen ska inte se det ändå.

    Finns det något annat jag behöver ha klart, för deras skull, innan

    ❤️Sök hjälp NU. Du tror inte det hjälper men du måste för dina barns skull!!

    Det Finns en väg ut ur mörkret men dit klarar du inte själv att komma i ditt tillstånd , du måste söka hjälp snälla! Vänta inte

    Trådstartaren

    Jag skulle aldrig göra något jag inte visste var för mina barns bästa. Jag kan inte fortsätta såhär och riskera att orsaka större skador. Dom är änsålänge för små för att förstå. Så hellre ett snabbt avslut än en lång period av något som säkert kan urarta i ren psykisk misshandel och sen ett värre slut än det behöver bli.

    Jag skulle aldrig göra något jag inte visste var för mina barns bästa. Jag kan inte fortsätta såhär och riskera att orsaka större skador. Dom är änsålänge för små för att förstå. Så hellre ett snabbt avslut än en lång period av något som säkert kan urarta i ren psykisk misshandel och sen ett värre slut än det behöver bli.

    men just därför måste du söka hjälp!

    ❤️❤️

    Jag funderar själv på att ta livet av mig, känner mig helt värdelös. Men jag ör en bit från kanten. Småbarnsåren kan vara enormt tuffa, sömnbrist, förlossningsdepression, stress – månad ut och månad in. Jag tror ändå att dina barn aldrig kommer att komma över om du tar livet av dig. De kommer ha ärr resten av livet. Finns otroligt många föräldrar som gör vidriga saker mot sina barn. Om du skriker och tappar fattningen nu är det en liten struntgrej – tusentals mammor och pappor gör det varje dag. Du är en helt vanlig förälder och dina barn kommer må bättre hela livet om du låter bli att ta livet av dig nu. Prata med din man, har du vänner, föräldrar, svärföräldrar som kan avlasta och stötta familjen några månader så att du/ni får avlastning? Om du könner att du verkligen är nära kanten – åk in till psykakuten och banka på dörren och kräv att få hjälp – det är för dina barns bästa. Lycka till och ta hand om dig!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.