Hem > Forum > Hopplöshet > Inget känns kul eller meningsfullt

Inget känns kul eller meningsfullt

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
  • Jag vet inte vad exakt som har hänt, men nånting har hänt med mig, jag har liksom ingen lust att göra någonting, allt känns lika trist och meningslöst som allting annat. Jag har min antidepressiva medicin men den hjälper inte fast jag tar den varje dag. Allt känns svårt och jobbigt och det är för det mesta inte kul att vara vid medvetande, när jag sover slipper jag oftast denna känslan iaf. Hur gör man för att orka med ännu en ny vecka? Blir det någonsin bättre eller är det bara så här dag ut och dag in?

    Samma händer med mig just nu… sov ifrån fredag till söndag…

    Hej! Jag är lite i samma situation och det är inte en kul sits att vara i. Jag hoppas verligen att det blir bättre för dig snart. Letar också lite efter råd men jag brukar själv tycka att det hjälper en smula att få människor att hålla en accountable att göra saker så att det viktigaste blir gjort även om det är svårt och jobbigt? Det brukar vara skönt att se att man KAN göra saker och få saker gjort även om man inte är kapabel till det? Det kanske inte är sånt råd du söker efter men jag lovar att det kommer bli bättre. Kanske hitta mening i de små sakerna? I en kopp kaffe? En god måltid? Solen som lyser genom fönstret?  En dag kommer det kännas lättare att gå upp, sen att klä på sig och tillslut kan man känna glädje och meningen medatt gå ut genom dörren. Det är inte mycket jag vet men det jag vet här i livet är att saker ordnar sig alltid.

    Hej!

    Jag åt antidepressiv medicin förut. Jag mådde sämre av den. Slutade rätt tvärt, vilket man inte ska göra har jag hört.

    Vet inte om du jobbar/studerar eller är arbetssökande eller sjukskriven. Men alldeles oavsett- något som ger ökat välmående är nyttig mat och utevistelse varje dag. Det är det som haft bäst inverkan på mitt eget mående.

    Jag rekommenderar:

    • Daglig promenad
    • Försök minska på processad mat. Tänk på att äta grönsaker och frukt.
    • Drick vatten varje dag. (Lätt att glömma)
    • Borsta tänderna två gånger om dagen. Tandhälsa har inverkan på hela kroppen.
    • Sätt upp små mål du kan bocka av varje dag, och även någon/några lite långsiktiga mål för att känna mer mening och hopp. Tillåt dig att drömma! Livet ska vara roligt!

     

     

    Trådstartaren

    Hej igen, ville bara meddela att jag just nu är inlagd på sjukhuset och har varit det sedan jag skrev i tråden, nu mår jag iaf lite bättre men fortfarande inte bra.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.