Hem > Forum > Hopplöshet > Ger upp snart

Ger upp snart

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
  • Jag ger upp snart. Sabbade mitt liv för länge sedan och det går inte att fixa. Kan inte plugga, kan inte få jobb, kan inte ens äta normalt. Orkar inte bråka med socialen igen. Jag duger inte för det här samhället. Vill inte såra min mamma men jag kan inte leva för henne heller. Och när hon försvinner så har jag ingen. Min familj är helt splittrad. Det är något fel med mig.

    Avatar

    Nu vet jag inte hur du menar att du har sabbat ditt liv, men om det handlar om något kriminellt kanske det är en idé att söka jobb utanför Sverige?

    Trådstartaren

    Nu vet jag inte hur du menar att du har sabbat ditt liv, men om det handlar om något kriminellt kanske det är en idé att söka jobb utanför Sverige?

    Nej, inget kriminellt. Har social ångest bland annat och har undvikt ansvar allt för länge och kan inte fixa det.

    Om du fick välja hur skulle ditt liv behöva vara för att du skulle känna att du har ett bra och meningsfullt liv?

    Trådstartaren

    Om du fick välja hur skulle ditt liv behöva vara för att du skulle känna att du har ett bra och meningsfullt liv?

    Jag skulle kunna försörja mig på något vis. Mitt liv skulle inte kretsa kring mat, vikt och hur jag ser ut. Min familj skulle bli sams igen.

    När du säger att ditt liv kretsar runt mat, vikt och hur du ser ut, menar du att det finns någon fysisk eller psykisk sjukdom i grunden? Samma sak angående att inte kunna försörja dig?

    Jag förstår om du inte vill svara på dessa frågor. Jag frågor endast för att kunna förstå din situation bättre.

    Jag hoppas verkligen att du hittar en väg framåt i livet så att du kan uppleva glädje och en känsla av mening. Väldigt ofta finns det åtminstone en outforskad bra väg någonstans som kan förändra och förbättra ens situation även när det ser som mörkast ut.

    Trådstartaren

    När du säger att ditt liv kretsar runt mat, vikt och hur du ser ut, menar du att det finns någon fysisk eller psykisk sjukdom i grunden? Samma sak angående att inte kunna försörja dig? Jag förstår om du inte vill svara på dessa frågor. Jag frågor endast för att kunna förstå din situation bättre. Jag hoppas verkligen att du hittar en väg framåt i livet så att du kan uppleva glädje och en känsla av mening. Väldigt ofta finns det åtminstone en outforskad bra väg någonstans som kan förändra och förbättra ens situation även när det ser som mörkast ut.

    Jag har haft ätstörningar i många år: bulimi och nu hetsätning. Jag tycker ofta att jag ser ut som ett monster när jag ser mig själv i spegeln. Har social ångest och undviker allt. Varit deprimerad sedan tonåren efter en av mina hjärtoperationer. Fattar inte hur man fungerar som en vuxen trots att jag varit en länge nu. Vågar inget. Är rädd för att söka hjälp, rädd för att skriva in mig på AF. Önskar jag kunde vara barn igen, eller bara inte existera.

    Tack för att du så öppet berättar om dig och din historia. Starkt av dig!

    Du verkar ha en mycket bra förståelse för din egen situation vilket är ju positivt. Du verkar också veta vad du bör göra vilket också är positivt. Det som återstår nu är att fokusera på det som bör göras även om det kan kännas väldigt svårt.

    Var inte för hård mot dig själv. Att veta vad man bör göra och att göra det är två helt olika saker. Du är inte ensam om att ha svårt med det. Det har jag med kan jag säga, även om jag försöker bli bättre på det. En sak som jag har lärt mig med åren är att vi ibland inte tar tag i saker för vi tänker att de helt enkelt är för stora och svåra och att det kommer att ta så lång tid. Det som vi missar när vi tänker så är att varje steg räknas. Även de väldigt små.  Ett steg efter det andra, sedan ett steg till, också vidare, alltid framåt. Det kan ta tid, det är ok, men tiden har en fantastisk förmåga och det är att omvandla alla våra små steg till en lång vandring. När man delar upp saker och ting i mindre steg känns även de svåraste och längsta målen mycket mer hanterbara. Dessutom när man lyckats med några små steg kommer att det kännas riktigt bra och det motiverar en att fortsätta och ta flera.

    En annan sak som är mycket viktigt att tänka på är att inte sluta tro att det möjligt och fortsätta mot rätt riktning även om man mot förmodan skulle falla eller råka ta ett steg tillbaka. Det är naturligt att det blir så. Man får resa sig upp och försöka lära sig av dessa felsteg så att man kan fortsätta sin vandring något starkare och klokare.

    Jag vet att du klarar av mer än vad du tror. Men oavsett vad jag eller någon annan tror, är vad du själv tror som verkligen har betydelse. Tro på dig, tro på livet. Du kan vara lyckligare och leva ett mera meningsfullt liv. Du är värd det!

     

    Trådstartaren

    Tack, men jag är inte värd nånting. Man måste ha pengar för att leva och det har jag inte snart. Kan inte gå tillbaka till socialen. Orkar inte jobba men det är omöjligt att bli sjukskriven. Är den enda i min familj som inte fått ihop livet. Det är kört.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.