Hem > Forum > Hopplöshet > Fruktansvärd kronisk trötthet

Fruktansvärd kronisk trötthet

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Hej allihop.

  Jag börjar nu bli smärre desperat. Jag har under 12 år lärt mig handskas rätt bra med min bipolära sjukdom, och efter många om och men är jag och sambon på en plats en fantastisk plats båda två- samtidigt.

  Enda problemet är att i månadsskiftet juli/augusti i fjol, mitt under en rätt stressig jobb period, började jag bli trött. Inte sådär lite gulligt trött man kan bli av att ha motionerat. Jag får svårt att hålla ögonen öppna under dagarna. Enda gången jag faktiskt varit så här trött i långa perioder är för ca 10 år sedan, när sköldkörtel slutade fungera(och innan jag började medicineras för den). Den stressiga perioden tog slut några veckor senare, och jag hade en höst där jag kunde ta det väldigt lugnt större delen av dagarna..

  * Sover 6-8timmar per natt
  * Nyss kontrollerat järnhalter, såg bra ut
  * Ingen vitamin/mineralbrist. Kontrolleras regelbundet
  * Sköldkörtelnivåerna bra
  * Motionerar inte regelbundet, dock relativt god fysik.
  * Dricker inga mängder alkohol och det närmsta droger jag kommer är kaffeine.

  Att skriva här är ett desperat försök. En förhoppning att någon ska läsa detta, känna igen sig och komma med förslag på åtgärder eller tänkbara ”bovar”, som jag kan försöka eliminera.

   

  Livet är så jävla bra just nu, det är så vi vill ha det, eller är iallafall påväg mot hur vi vill att våra liv ska va. Så

  Tar du medicin, eller har du ändrat något i din medicinering, som kan förklara din trötthet?

  Annars så kan man ju bli trött av stress, men det låter konstigt att det varat så länge.

  Trådstartaren

  Jag tar 4 st olika mediciner. De här har jag tagit, på samma sätt i 1.5 år. Senaste förändringen i medicineringen var borttagandet av en stämningsstabiliserare ungefär 6 månader innan tröttheten uppkom.

   

  Stress har jag lite svårt att tro. Speciellt då den stressiga perioden som jag var i när detta uppkom- faktiskt försvann i Augusti, sedan dess har jag kunnat ta det rätt lugnt och ändå kvarstår tröttheten

  När du är till doktorn och tar prover, pratade ni också om tröttheten då?

  Trådstartaren

  Yes, det gjorde vi. Därför han tog 3 olika prover på järnhalten. För att se om det var det.

  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig. Jag lider av andra saker, så jag känner inte igen mig.

  Hoppas någon annan kan svara.

  Avatar

  Jag lever med kronisk utmattning, jag orkar inte prestera ens det normala som alla verkar klara, tex arbete och hobbies. Jag en promenad varje dag och uträttar ärenden. Någon gång i veckan går jag på aktiviteter. Jag är där i 2 eller 3 timmar. Efter det är jag slut även dagen därpå.Det som sägs och det folk kan ha frågat mig måste jag bearbeta lång tid efteråt.Ofta grubblar jag på det andra sagt, att jag sa något fel eller konstigt osv Vissa veckor klarar jag inte att gå dit, just denna veckan har jag läkarbesök och har problem med min fysik som gör att jag inte klarar att åka iväg på något mer än bara läkarbesöket. Det gör mig deprimerad och jag får mer ångest av att jag måste ställa in allt jag förberett.  Sköldkörtelprover kan visa att allt är bra men många lider ändå! Mitt tips är att du söker på  ”sköldkörtelförbundet” Finns många som menar att de inte får hjälp. Jag tror inte att jag själv har problem med sköldkörteln. Men jag har hört att många andra med dessa problem inte får hjälp i vården och du kanske kan få tips och information hur du ska få hjälp på den sidan?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.