Hem > Forum > Hopplöshet > Första julen utan mamma

Första julen utan mamma

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Då var första julen utan mamma över… Hon gick bort i somras så nu är det bara pappa, jag och syskon kvar. Vi är inte små utan 20-30 år.

    Det finns ett tomrum av kärlek i mitt liv som jag är rädd aldrig kommer fyllas.
    (Svara INTE ”dEt ToMrUmMeT kOmMeR aLlTiD fInNaS mEn mAn LÄr sIg LeVa mEd dEt”, det är inte det jag är ute efter)

    2022 blev jag misshandlad av mitt ex som lovade mig att jag var oälskbar. Han kallade mig hemsk, bitch, oälskbar etc. i månader. Trots allt är detta den längsta och ”mest framgångsrika” relationen jag haft (tid, bodde ihop, träffade familjen osv).

    Jag har under hela 2023 försökt undvika allt det som mitt ex avskydde mig för (lugna ner mig, inte festa, vara ordentlig, okontroversiell) och få någon att gilla mig, men det är helt lönlöst. Killar tittar inte ens på mig. Jag var på ett socialt event i höstas till exempel. Jag försökte hålla en konversation med två killar/män, men de svarade knappt på det jag sa och ställde definitivt inga motfrågor, och flackade med blicken bakom mig för att se om det fanns någon intressantare. Senare den kvällen gick jag med en annan tjej där inne som blev stoppad av en man bara för att han skulle säga till henne hur vacker hon var. Medan jag stod och lyssnade.

    Jag försöker vara social, gå på olika evenemang med vänner (+deras vänner) och gå till gymmet, men ingen tittar ens på mig någonstans, än mindre flirtar.

    Det bara försvinner folk från familjen och ingen vill tillkomma. Varför vill ingen ha mig?? Jag har försökt få en relation sedan jag var 14 men ingen har velat ha mig.
    (Anledningen till att jag var i en relation 2022 var för att jag mycket desperat kontaktade denna kille via internet då han öppet la upp inlägg om att han ville ha en flickvän. Jag har dragit slutsatsen att att ta initiativet är ett recept på att bli misshandlad).

    Jag vet inte riktigt vad jag ska svara dig men det låter som att du har det tufft 🙁 Älskar du dig själv? Det är det viktigaste. Du är det viktigaste i ditt liv, du kommer alltid finnas där för dig själv vad som än händer.. det kan man aldrig lita på till 100% med en annan människa. Jag har varit lite i samma situation men jag bestämde mig för att förbli singel och försöka ge mig själv det bästa livet jag ville ha. Jag vet inte om det syntes på mig sen att jag mådde bättre för helt plötsligt fick jag intresse från “rätt” man.  Det låter klyschigt att “så fort du slutar leta så dyker han upp”. Men det kanske ligger någonting i det.. Du behöver ingen man för att va lycklig <3 Men jag tror verkligen han kommer dyka upp sen.. men gå inte och vänta på honom utan bjud ut dig själv på bio, träffa vänner som får dig att må bra. En dag så kommer han hitta dig och då är du trygg i dig själv redan så han kommer bli tacksam för att få vara med dig.

    Bara mina tankar.. men jag önskar dig att lycka och kärlek.

    Trådstartaren

    Jag vet inte riktigt vad jag ska svara dig men det låter som att du har det tufft 🙁 Älskar du dig själv? Det är det viktigaste. Du är det viktigaste i ditt liv, du kommer alltid finnas där för dig själv vad som än händer.. det kan man aldrig lita på till 100% med en annan människa. Jag har varit lite i samma situation men jag bestämde mig för att förbli singel och försöka ge mig själv det bästa livet jag ville ha. Jag vet inte om det syntes på mig sen att jag mådde bättre för helt plötsligt fick jag intresse från ”rätt” man. Det låter klyschigt att ”så fort du slutar leta så dyker han upp”. Men det kanske ligger någonting i det.. Du behöver ingen man för att va lycklig <3 Men jag tror verkligen han kommer dyka upp sen.. men gå inte och vänta på honom utan bjud ut dig själv på bio, träffa vänner som får dig att må bra. En dag så kommer han hitta dig och då är du trygg i dig själv redan så han kommer bli tacksam för att få vara med dig. Bara mina tankar.. men jag önskar dig att lycka och kärlek.

    Jag tycker så om mig själv som folk gör mest. Inte ens min terapeut svarade ett rungande JAAAAAAAAAAA på den frågan när jag frågade henne (trots att hon varit på mig om samma fråga). Jag är så van vid mig själv att jag är rätt neutral i mina ögon. Jag har massa saker jag är bra på och en del brister med. Jag har sett mig själv ha diarré och ligga över toan och spy, och vara uppiffad och känna mig on top of the world. Hela den frågeställningen är så konstig. Av alla miljardtals förhållanden som funnits under mänsklighetens historia är jag säker (vågar faktiskt säga till 100%) på att inte alla har älskat sig själva vid varje givet ögonblick under de 300 000 år som homo sapiens har existerat.

    Ja, jag finns tills jag dör. Problemet är att jag inte vill leva ensam 🙂 Det bästa livet jag vill ha kan jag inte ge mig själv. Jag har redan gett mig själv utbildning, ett bra jobb och pengar i form av sparande, osv, men den sista saken jag vill ha kan jag inte ge mig själv – en familj (och nej, jag kommer inte ta emot någon spermiedonation).

    Gällande att man ska sluta leta – varför ska jag gaslighta mig själv till att tro att jag inte vill ha/bryr mig om att hitta en partner, för att i själva verket uppnå mitt ”hemliga” mål om att just hitta en partner? Det känns väldigt oärligt och inte något jag kan stå för. Jag VILL hitta en partner och det är ingenting jag kommer ljuga om, dölja, skämmas över eller hymla med.

    Dessa två torra klyschor kan gå och dö. Alla som någonsin har varit i ett förhållande har inte alltid älskat sig själva, bara för att man runkar till sin egen spegelbild så är man inte garanterad att hitta en partner, och det är ogenuint att framstå som obrydd om att hitta en partner när det egentligen är ens mål.

    Jag var på hemvändarkväll den 25:e och min syster försökte putta fram mig till diverse killar under kvällen men jag var så blyg och stel att de mest kollade konstigt på mig. Sedan raggade en av de killarna upp min syster istället och de stod och hånglade och hängde stor del av kvällen medan jag vakade över henne. Alla sådana här erfarenheter får mig att få så sjukt lågt förtroende för att någon ska vilja ha mig.

    Jag vet heller inte vart jag ska träffa folk utom klubben.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.