Hem > Forum > Hopplöshet > Försökte ta mitt liv, lever i ett större helvete nu.

Försökte ta mitt liv, lever i ett större helvete nu.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Den 27 november 2023 försökte jag att ta mitt liv genom att överdosera på anti-deprissiva (Setrallin)

    Som ni märker så har jag inte lyckats. Det betyder att jag som snart fyller 16år måste leva med att inte ha tillgång till alvedon eller Ipren vid t e x huvudverk, ingen tillgång till mina mediciner, jag måste fråga om lov när jag ska raka mig, jag får inte vara själv i ett rum i mer än 20min och ingen i min familj vågar inte ens nämna det.. Jag känner att jag måste få prata med de jag älskar om hur jag mår utan att känna mig som en börda.

    Jag har haft ångest och depression sedan jag var ca 7 år gammal eftersom min pappa började dricka och lämna mig hemma själv i flera timmar för han skulle ut och festa.. Jag var 7 år och fick hjälpa min pappa borsta tänderna för han var för full för att göra det själv. Jag var 9 år och hade precis fått en ny styvmamma, jag fick sova på en madrass i hallen. Jag hade precis fyllt 11 och jag får en lillebror. Pappa kan ta hand om honom och han nya familj, men inte mig. Jag fyllde 14 och fick välja när jag ville åka till pappa. Han hörde bara av sig när han behövde något. Jag ska snart fylla 16 och pappa hör fortfarande inte av sig. Han säger att han skäms över att jag inte vill leva mer. Han säger att han inte bryr sig om att jag blev misshandlad och trakasserad i mitt egna hus när jag var 13 och ensam med två killar.

    Jag älskar min mamma jätte mycket, samt min styvpappa. Men deras plåster håller inte för alla sår.

    Jag önskar jag dog i överdosen.

    Hej!

    Jag förstår att din pappa kanske inte är dit du ska vända dig men din mamma och styvpappa verkar ju vara bra utifrån det lilla du skriver, tror du verkligen du skulle vara en börda för dom? Det finns stöd att få genom vården med terapi där man kan ha med föräldrarna för kommunikationens skull men även så du får prata med någon så du inte känner att du belastar familjen.

    Vården kan suga men inte alltid, man kan nästan alltid hitta någon om man fortsätter leta. Det kan vara svårt att se ljuset i tunneln så tätt inpå men du måste våga luta dig mot människor med.

    Om du har möjlighet med din mamma och styvfar så försök kommunicera hur du känner? Skriv gärna på ett papper t.ex. eller fråga om din mamma skulle vara okej med brev om det är svårt att få ut allt i ord muntligt t.ex.

    Jag tycker verkligen alla förtjänar att må bra, det viktigaste är att man försöker prata om det även om det är läskigt och känns tungt. Man får känna av lite hur mycket man orkar för stunden och ha något sätt att avsluta eller avleda konversationen om det blir för jobbigt, min terapeut brukar köra med “visst är det tråkigt väder ute?” Och liknande när det märks att saker blir jobbiga.

    Jag brukade försöka prata med mina föräldrar om hur jag mådde men det gick aldrig då dom var för fokuserade på mina syskon och min mamma var för självcentrerad, men som sagt så kan man be om hjälp genom terapi t.ex. eller iaf en kurator som man kan avlasta sina tankar med till och från <3 Jag hoppas verkligen det blir bättre för dig och att dom jobbiga känslorna kan släppa med tiden!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.