Hem > Forum > Hopplöshet > Ensamhet, livet saknar mening

Ensamhet, livet saknar mening

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Återigen har min ångest förstört en kärleksrelation. Hade en fantastisk kvinna som motiverade mig, fick mig känna mig som en bra människa. För henne började jag så sakta ändra mitt liv. Drömmar kom åter och allt kändes möjligt med henne vid min sida.

  Så förstördes allt. För min oro att förlora henne. En tid av avstånd mellan oss gjorde att min ångest tog över. Jag var besvärlig mot henne.

  Har haft några kämpiga år, bara försökt överleva. Fick en chans men förstörde den. Jag hade bara henne. Inga andra vänner eller relationer förutom föräldrar och syskon.

  Dom är såklart värda mycket o försöker hjälpa mig. Men inget dom gör kan hjälpa mig. Det enda jag vill är att komma hem till någon. En flickvän. Utan den sortens nära relation lever jag inte. Desperat kan tyckas. Patetisk kanske. Jag saknar att arbeta tillsammans för något. Drömma tillsammans.

  Men göra allt sånt som ensam är lönlöst. Som ensam kan jag lika gärna vara fattig, sitta hemma o sova bort dagarna. Som ensam vill jag inte leva. Ingenting är värt något då. Allt hopp är borta om att få leva i tvåsamhet. Jag är för usel.

  Hej!

  Känner med dig. Det är inte roligt att längta efter en kärleksrelation och inte hitta någon. Kan säga att det var mycket det jag levde för när jag var yngre. Utan en partner kändes allt meningslöst. Idag har jag bättre självkänsla och plötsligt kan jag känna att jag längtar och ser framemot alla typer av relationer. Hela livet har blivit mer värdefullt och kärleken och glädjen finns med i alla relationer. Jag tänker att du kanske skulle gå i någon form av samtalsterapi och där öka glädjen till hela livet så du inte bara känner mening när du har en partner. På så sätt kanske du lättare också kan hitta en kärleksrelation eftersom du inte blir så desperat. Det är nog också lättare att den håller. Dessutom blir hela livet rikare.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.