Hem > Forum > Hopplöshet > Alkohol mot ångest

Alkohol mot ångest

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Ja, jag vet förstås att det är helt förkastligt att dricka alkohol för att döva ångest! Ändå gör jag det eftersom det är det enda som för stunden kan lindra oron. Alla värst är morgnarna. Jag vaknar och känner en förintande ångest. Ger jag då efter för spriten är ju dagen förstörd. Jag är 75+ och har av och till sedan jag var ganska ung tagit till alkohol när ångesten blivit för stor. Det känns hopplöst att kunna ändra på detta och jag funderar då och då på att ta mitt liv. Jag är gift och har barn och barnbarn men ingen vet hur jag mår. Jag pratar förstås inte med någon om mitt mående.

    Avatar

    Det här beteendet har jag också att ta till alkohol vid ångest eller andra obehagliga känslor. Jag har läst att ångest är “diffusa känslor” som har fastnat i halsen (detta är mest symboliskt). Så länge dessa inte får komma ut innebär detta att ångesten heller inte avtar. Det kan med andra ord vara så att orsaken till att du har hög ångest är för att du inte pratar om, luftar ordentligt, ditt mående med andra.

    jag har i ca 15dagar tagit till alkohol dagligen. Ca 2-3glas av vin el drink beroende på vad som finns hemma. Jag har haft de bästa 2veckorna på länge. Ångesten kryper knappt fram?!? Men vet att det inte är en lösning att ta till alkohol för bra dagar. Dessutom ger alkohol en extrem ångest vanligtvis. Så om jag plötsligt slutar hur mörka kommer mina dagar bli.. egentligen har jag använt självskadebeteende men jag tar glaset så jag ska undvika tex ett rakblad. Samtidigt “ökar impulsen” just för att man har alkohol i blodet . Inget blir logiskt utan väldigt destruktivt och jag har inte vågat nämna detta för anhöriga el psykologen

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.