Hem > Forum > Grubblar du på nätterna ibland? > Tankar tar kål på mig..

Tankar tar kål på mig..

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Jag blir tokig på mina tankar. Dem kan dra ner mig totalt. Alltså inget behöver hända runtom mig det kan vara helt stilla och händelselöst och jag ligger i sängen och tänker och tänker och tänker och så hamnar jag plötsligt i fruktansvärt negativa tankegångar. Ibland tänker jag att det skulle vara bättre om jag inte tänkte alls. Inga tankar inför ,inga tankar efter, inga tankar under t. Ex ett möte med nån människa . Det måste ju vara mycket bättre  – att inte tänka alls. Bara göra, bara prata. Men jag är en djup djup tänkare, men på senare tid så har det blivit på riktigt fruktansvärt jobbigt och det känns som en kraft som styr mina tankar nästan. Skumt

    <3 Hörde någon filosof säga att man kan se sina tankar som något en god kompis säger till en. Man kan höra vad den säger, lyssna på det, men man måste inte tro på det, tycka likadant eller göra som denne föreslår. Kanske säga tyst till sig själv: tack för den informationen, men jag tror inte på det.

    Jag kan tycka det fungerar ibland att göra det man lär sig i KBT att man föreställer sig typ en bäck. Man placerar en tanke på ett eget löv i bäcken och som som man ser rinner nedförs.. När en ny tanke dyker upp så lägger man den tanken på ett nytt löv och låter den sippra vidare. Försvinna iväg. När man gör så märker man att man målat upp en värld fylld av natur och porlande vatten. Det kan bringa frid. Tänker även att det fungerar bäst att göra så när man ligger i sängen och har massor av kanske katastroftankar som forcerar runt. När man behöver få stopp på det hela. På loopen.

    Trådstartaren

    Ja det var bra tips,Ska prova det

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.