Insikter

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Avatar

    Känner att jag behöver förändra mitt liv dramatiskt.
    Hur kan det vara så svårt att veta vilka människor man ska släppa in i sitt privatliv?

    Vänskap
    Insikter jag fått på sistone är att jag söker lugn och ro i relationer. När någon hör av sig vill jag känna värme, att jag slappnar av, att jag får ta den tiden jag vill att svara (eller inte svara för den delen). Att jag får prata hur långsamt och osammanhängande jag vill. Att den andra är tålmodig, empatisk och nyfiken. Jag söker efter personer som ställer frågor, som gör mig glad, som ställer upp och som jag är stolt över att ha i mitt liv (green flags). Vill ha vänner som tycker om andra människor – det är viktigt för mig. Lärdomen är ju annars att det föraktet som visas till omvärlden vänds förr eller senare till en själv – det pallar inte jag med fler gånger (red flag).

    Det behöver också finnas emotionellt djup, att vi pratar om saker som är viktiga på riktigt. Orkar inte med en dynamik där man endast pratar om arbete, vad man ska laga för mat, planerna för dagen. Det behöver finnas ett känslomässigt band – gärna poetiskt, filosofiskt, att man i huvudsak använder sin själ när man kommunicerar.

    Kärleksrelationer
    Jag söker efter en partner (man eller kvinna) som också tycker det är viktigt med kvalitetstid och fysisk närhet. Som är försiktig i sina handlingar emot mig (green flag). För mig är försiktighet det som är grunden för att vara respektfull emot en annan människa. Hen ska vara ansvarsfull vilket för mig innebär att uttrycka sig tydligt, ge exempel, kunna verbalt förmedla vad denne tycker och tänker/känner. Ta ansvar för sina tillkortakommanden och brister genom att aktiva jobba för att förändra dem. Hög emotionell intelligens. För att jag ska känna mig trygg behöver personen vara närvarande, bekräftande, försiktig och kommunikativ. Kunna läsa av varandras gränser och agera därefter.

    En “fin relation” innebär för mig att man värdesätter varandra. Att man fångar upp den andra och där den andras välmående är sammankopplad med min. Vi hjälps åt och tar hand om varandra. Ett team. Då känner jag mig älskad – när jag upplever det. Jag känner mig även älskad när den andra anstränger sig för att förstå mig. När den bekräftar mig.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.