Hem > Forum > Ensamhet > Ofrivillig ensamhet i kärlek

Ofrivillig ensamhet i kärlek

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Jag vart singel för ca 6 månader sen och först tänkte jag att det skulle bli skönt för att jag kunde få tid till annat, men nu känns det bara tomt. Jag har sett så mycket skit genom livet och träffat så många svin att det känns hopplöst att ens försöka träffa någon. Samtidigt vill jag träffa min ”perfect match” som alla i min närhet pratar om, men det känns mer och mer för varje dag som att den personen inte finns.

    Alla runtomkring mig är antingen gifta, sambos, har barn eller är i en lycklig relation. En del av mig är väldigt glad för deras skull, men samtidigt frågar jag mig själv ”varför får de det att funka men inte jag?”. Jag vet att man egentligen inte ska jämföra sig med andra, men det är svårt att låta bli när man inte valt sin egen ensamhet.

    /Hopplös romantiker

    Avatar

    <3 Känner igen! Man ser hur folk i sin närhet i åratal har botaniserat i sina relationer och för varje steg de tar, desto mer ökar på något sjukt sätt sin egen ångest.

    Just att ha mycket erfarenheter av svin i kärleksrelationer gör verkligen inte att man känner att utsikterna för att hitta något sunt, är jätteljusa. Å andra sidan kanske man lärt sig identifiera just detta pga. sina tidigare erfarenheter? Man vet ganska väl vad som är red flags, vilka personlighetsdrag hos en motpart man ska akta sig noga för osv? Den beskärda delen kanske redan är gjord?

    Jag känner så många som är bittra på sina partners. Min ena syster säger ofta att det är som att köpa grisen i säcken. Man vet inte alls vad det är som man får. Man har inte kontrollerat tillräckligt noggrant  innan det är “försent” och valet redan är gjort.

    På senare tid har hon också sagt att det först är som 40 åring som hon är mogen nog att inleda en nära själslig kontakt med en partner.
    Nu sitter hon i stället i en relation med total avsaknad av passion och djupare kärlek. Hon drar ett bisarrt tungt lass med tre små barn. Familjen är mest som ett maskineri som behöver gå runt – alla vill slippa undan varandra så mycket som möjligt. Det är inte kärleksfullt och jag har svårt att beskriva det som en “kärnfamilj”. Jag avundas det inte.

    Försöker mest säga att det finns för- och nackdelar med att hitta “sin person” och bygga upp det här “gemensamma livet” beroende på i vilken ålder det sker i. Men att tro att “det där är bra” och “det där andra är dåligt”, det tror jag är en förenkling av verkligheten.

    Det är dock såklart oerhört vackert när det blir rätt! Längtar också efter det.

    Same. Jag läste idag att de forskar på sambandet mellan gener och personlighet. Hobbys och talanger, men även på huruvida man lyckas i relationer. Jag har då definitivt fått den misslyckande genen.

     

    https://www.bbc.com/future/article/20230509-how-genetics-determine-our-life-choices?ocid=ww.social.link.email

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.