Hem > Forum > Ensamhet > Kommer jag aldrig få uppleva kärleken igen?

Kommer jag aldrig få uppleva kärleken igen?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Är en ensamstående pappa strax över 40 som skilde sig för snart 3 år sedan efter 18 år tillsammans. Under dessa 3 år har jag försökt hitta tillbaka till mitt (nya) jag men också försökt att anpassa mig till mitt nya liv och med min nya relation till mitt ex (vi skildes åt som vänner). För ett tag sedan fick jag veta att hon träffat någon ny. Detta tog väldigt hårt på mig och jag insåg att jag först nu bearbetade sorgen över att jag förlorat henne. Efter mycket sorgearbete kom jag till slut till någon form av acceptans. Jag kan inte förvänta mig att hon ska vara singel resten av livet. Problemet är att jag själv inte vet hur jag ska gå vidare. Jag vill också träffa någon och bli kär. Min exfru var min första och enda kärlek, den enda kvinna jag varit med och jag har därför inget annat att referera till. Jag har försökt med tinder och liknande appar men har fått noll napp. Jag intalar mig själv att det beror på att jag inte har ett 6-pack på magen utan snarare är lite åt det rundare slaget. Jag vet att jag är en god person som folk tycker om, men jag själv har aldrig vågat ta steget att visa någon att jag är intresserad. Jag tycker inte om hur jag ser ut (trots att många i min omgivning säger att det inte är något fel på mig utseendemässigt) och jag är rädd för att bli avvisad. Allt detta gör att jag sakta börjar inse att jag kommer att vara ensam resten av mitt liv. Bara tanken gör att livet känns meningslöst. Någon som känner igen sig och kan hjälpa?

  Tack för din uppmärksamhet.

  Avatar

  <3 Jag tror definitivt du kommer få uppleva flera kärlekar. Om du lever fram till 80 års åldern som är snittet så krävs det mer eller mindre ett mirakel om kärlekens pilar inte träffar dig och går igenom din kropp under framtida 40 år, skulle jag tro. Det du däremot verkar behöva jobba på är din självkänsla och de kritiska inre rösterna? Att ta det i myrsteg och våga utmana dina rädslor för avvisanden?

  Trådstartaren

  Tack för ditt varma svar. Jag vill gärna tro att det kommer att hända och jag är fullt medveten om att min dåliga självkänsla är den största boven i det här. Det som är fascinerande är att jag vet vad jag kan göra för att boosta min självkänsla – exempelvis börja träna, äta bättre osv för att både kropp och själ ska må bättre. Det är bara det att jag har försökt så många gånger och misslyckats. Jag ger upp och återgår till gamla rutiner. Jag är fullständigt avundsjuk på folk som har självdisciplinen att gå ut och springa oavsett väder eller gå till gymmet oavsett tid på dygnet. Skulle jag börja träna, gå ner lite i vikt så skulle jag nog även börja älska mig själv och ge mig bättre förutsättningar att hitta kärleken igen. Oftast känns det dock som att jag inte har det i mig. Det kanske kommer med tiden så jag får bara försöka göra mitt bästa.

  När det gäller att våga utmana sin rädsla för avvisanden så har du helt rätt. Det känns bara så svårt. Jag har tagit små steg och försöker se varje dag som en ny dag där jag utvecklar mig själv. Förhoppningsvis kommer även tiden då jag vågar komma ut ur mitt skal och ta ett avvisande utan att känna ångest och obehag.

   

  Tack för att du tog dig tiden att skriva.

  Avatar

  Förstår. Har läst någonstans att för att få en ny rutin att fastna behöver vi göra den 17 gånger, enligt studier. Så kanske hålla ut under den första perioden för att sedan ha det som en ny vardagsrutin som kommer på köpet – för att vi människor fungerar så att vi gärna per automatik upprepar därefter?

  Avvisanden är svåra grejer. Relaterar. Det låter som att din akilleshäl är detta med vikten och hur du ser ut? Jag känner likadant. Osäker på om jag duger till. Å andra sidan har jag knappast skyhöga krav på att den andra ska vara så attraktiv. Är inte särskilt kräsen själv utan lägger störst vikt vid deras personligheter och inre liv. Det är ingenting jag säger nu för att låta märkvärdig utan det är så det har sett ut kärleksmässigt genom mitt liv. Så jag har börjat tänka så att eftersom jag själv inte kräver någon fotomodell kan väl knappast någon kräva det av mig. Försöker låta mig själv vara i fred. Ha acceptans och självempati att jag duger så som jag är. Kanske du kan göra något liknande? Vara mer snäll mot dig själv?

  Allt tack vare ADU Solution Temple, en fantastisk återföreningsförtrollare som återställde min relation inom 72 timmar efter månaders uppbrott, jag är en av personerna som har fått mirakel från hans tempel Än en gång tack för din hjälp. Nå honom via e-post, (SOLUTIONTEMPLE.INFO)

  Allt tack vare ADU Solution Temple, en fantastisk återföreningsförtrollare som återställde min relation inom 72 timmar efter månaders uppbrott, jag är en av personerna som har fått mirakel från hans tempel Än en gång tack för din hjälp. Nå honom via e-post, (SOLUTIONTEMPLE.INFO)

  Denna typen av inlägg hör inte hemma i detta forum. //Moderator

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.