Hem > Forum > Ensamhet > Jag har svårt att prata med människor

Jag har svårt att prata med människor

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag har så svårt att prata med människor att jag antingen inte pratar med dom eller så pratar jag med en väldigt osäker röst så jag framstår som en blyg eller konstig person. Orsaken är att jag har hörsel problem (intensiv tinnitus och autofoni(hör ljud från kroppen högt)) vilket gör att jag inte själv kan bedöma hur högt jag pratar och om jag uttalar orden korrekt. Jag har sökt vård för öron problemen men det fanns ingen bot på besvären. Så jag behöver hjälp med att ta hand om dessa psykiska besvären som kommit av det. Jag har försökt träna på att prata normalt länge utan framsteg genom att spela in när jag pratar och försöka lära mig hur man pratar. För jag kan ju givetvis prata normalt men jag vet inte hur man gör. Före jag hade tinnitus mm så kunde jag prata och göra mig hörd utan besvär. Nu är det ansträngande och jobbigt att prata. Särskilt i högljudda miljöer (även när jag är själv, så det har inte med nervositet att människor är omkring att göra). Jag lider verkligen av dessa besvären då jag håller på att förlora relationer med både familj,vänner och kollegor. Jag är ansträngd även när jag inte pratar så länge jag är på en plats där det finns risk att någon vill prata med mig för att då är jag rädd för att behöva prata. Så jag går ständigt runt med oro. Jag känner en klump i magen, har huvudverk, kan inte sitta still och jag biter skinnet runt naglarna tills jag blöder, dagligen.

  Jag är rädd för att bli ensam och inte vara omtyckt för den jag är samt leva resten av mitt liv begränsat på grund av detta. Vad gör man när man känner såhär?

  Avatar

  Hej, jag läser till logoped och tror faktiskt att en röstlogoped skulle kunna hjälpa dig. Kontakta din vårdcentral och be om remiss. Tycker även att du ska be om remiss till psykolog för de psykiska besvären. Berätta det som du berättat här för vårdcentralen.

  Kram, det här går att få ordning på!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.