Hem > Forum > Ensamhet > Introvert och ensam

Introvert och ensam

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Nu kommer det säkert låta som om jag bara tycker synd om mig själv men jag måste få skriva av mig.. jag är väldigt osäker i mig själv, tycker både att jag ser konstig ut och att jag är konstig. Självförtroende existerar alltså inte. Jag har alltid haft svårt för att ta kontakt med människor. Jag pratar och är trevlig om någon tar initiativ men det är sällan någon gör det. Jag blir alltid den som hamnar i bakgrunden. På alltifrån arbetsplatser till typ öppna förskolan. Det är en enorm tröskel för mig att ta mig dit men jag gör det för min dotters skull. Känner mig dock alltid ledsen när jag varit där för jag känner mig liksom ännu mer ensam efter att ha umgåtts med människor. För då får jag liksom bekräftat på nytt att jag alltid hamnar lite utanför. Stannar jag hemma så är jag liksom nöjd i min värld. Bygger upp någon slags inre verklighet där jag nog är helt okej i andras ögon.

  Träffar jag människor så tar jag redan från början förgivet att jag inte är omtyckt, att ”okej, nu har han eller hon träffat mig så nu har jag gjort personen besviken”. Ett exempel kan vara om jag träffar någon av min mans arbetskamrater första gången, och han kan ha berättat om mig Innan.

  Hat nyligen skaffat facebook med förhoppningen att kunna ha lite kontakt med arbetskamrater och släkt, men ingen tar någonsin kontakt. Inte en enda vänförfrågan, inte ett meddelande. Vad gör jag för fel? Känner någon igen känslan?

  Jag vill såklart ha kontakt med människor men känner att jag inte är värd deras tid. Att min närvaro räcker för att förstöra.

  Hur skulle din närvaro förstöra? För de andra eller för dig?

  Avatar

  Hej,

  Åh, känner igen jättemycket i det som du skriver!

  I mina öron låter det som att du beskriver en väldigt klassisk situation av social ångest. Att det snarare väcker obehag än nyfikenhet att vara runt främmande/bekanta personer?
  Du har svårt att vara dig själv i den kontexten men absolut inte med exempelvis folk du känner väl som pojkvännen och ursprungsfamiljen?

  Tänker att just detta är orsaken till att andra blir avvaktande i sin kontakt. Detta är det sk. felet.

  Med det sagt förstår jag att det blir som en negativ spiral där du ständigt får bekräftat det du är mest rädd ska inträffa. Att man nu har samlat mycket i bagaget av situationer med människor som inte varit så bra. Det handlar absolut inte om dig som person tänker jag utan snarare känner de andra förmodligen av din osäkerhet och blir därför osäkra själva hur de ska närma sig dig så det blir avslappnat. Du kommer inte till din rätt alls låter det som.

  Jag har tidigare gått runt och trott att jag behövt skaffa mig en helt ny personlighet och inre värld, men har mer börjat landa i att det verkar snarare handla om social fobi. Rädsla för människor som jag inte känner. En liten lättnad faktiskt. Bra mycket lättare att åtgärda också. Arbeta med att skapa trygghet och knappast att det handlar om att behöva bli någon annan person.

  Låter som att det kan vara något liknande för dig? <3

  Jag känner igen mig i allt du känner. Eftersom att jag själv är i samma situation som dig har jag ingen smart lösning att säga till dig. Jag ville bara att du ska veta att du inte är ensam om att känna på detta vis. Jag och säkert många fler känner samma sak som dig.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.