Hem > Forum > Ensamhet > Ingen jul och utmattning som sänkt mig

Ingen jul och utmattning som sänkt mig

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Vaknade imorse och ville inte kliva upp… har varit hemma i min lägenhet sen förra söndagen, över en vecka. Den veckan så var jag stressad, fick beställa mediciner och annat som inte finns där jag bor, och pga black week så var pakethanteringen kaos. Allt hamnade på olika ställen, och jag fick skynda mig överallt för att hämta ut. Fick gå de tider det är mindre folk, då jag inte klarar av stora folkmassor osv pga corona.

  På måndagen då kom jag inte upp, kände mig sjuk i nästan tre dagar. Värk, feberkänslor, trötthet… tog PCR-test i måndags, och det gjorde att jag måsta hålla mig inne från fredag till igår, plus att jag väntar på provsvar.

  Har ingen ork. Är diagnostiserad med utmattningssyndrom och depression, och försöker ta mig vidare från hjälp av KBT mm, men det finns inget som hjälper nu. Har disk som stått över en vecka, behöver tvätta men tvättstugan ser alltid ut som skit för ingen verkar bry sig att städa efter sig och jag har brutit ihop flera ggr när jag kommit upp i min lägenhet för jag vill inte städa andra människors skit. Så jag gruvar mig för att gå ner och tvätta. Dels för att det är tre trappor ner i källaren, och jag har knappt nån ork att ta mig runt i min lägenhet. Och dels för jag vill inte städa efter andra. Brandvarnaren har pipit över en månad för den behöver nytt batteri, men hyresvärden byter inte. Han har tidigare varit en vän till mig, men sen det började krångla med vatten som läcker in i taket på min bostad så svarar han inte längre. Jag blev arg i senaste sms:et då jag inte orkade städa tvättstugan gång på gång, och att han aldrig kom och kollade senaste läckaget vid ett regnväder. Känns som det är hopplöst där jag bor, och jag orkar inte med nåt.

  Nu stundar julen också, och jag orkar ingenting. Kommer inte fira med min familj, då de är i riskgrupp, och jag orkar inte planera eller resa heller.

  Livet känns helt slut just nu, och jag vet inte hur jag ska orka nånting.

  Förstår att livet känns svårt just nu och att det för många känns som ett misslyckande att inte uppleva den där julen som man hade önskat sig. Det kan vara svårt att se på alla människor man ser ute ifall de faktiskt är lyckliga eller ej, men man kan vara säker på att många av dem inte är det. Att allt blir så upptrissat inför storhelger bygger ju upp en förväntan som liksom klistras utanpå allt det vardagliga och tarvliga som de flesta kan känna av ibland.

  Jag önskar dig en god jul och ett gott nytt år som förhoppningsvis bjuder på nya möjligheter.

  Allt blir också så förstorat och man ser ofta varje detalj som fel vid depression och utmattning. Det kan såklart vara reella fel, men de blir svårare att hålla på avstånd. Det man behöver öva på fast det är svårt är acceptans. Att idag är en sådan dag som inte blev vad jag önskat, men i morgon är en ny dag som jag kan använda på ett annat sätt. Julen som konstruktion är egentligen inte så viktig, så att bestämma sig för att idag gör jag julen till min dag. Konstruerar om den så den känns behaglig och realistisk att nå, julen handlar om välbefinnande i grunden och blir lättare att omfamna på sina egna villkor.

  Om du gillar pyssel, läsa en bok eller virka eller vad det nu kan vara, gör det. Köp något gott du gillar med julen, pepparkakor och glögg tex, och gör det till din dag inte någon annans. Genom hela livet får man omvärdera olika saker och förändra och julen är ju inget undantag.

  Bra att du trots allt det kämpiga fick ut dina mediciner. Det blir ju en liten seger över eländet.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.