Hem > Forum > Ensamhet > Inga/få vänner/bekantskap endast

Inga/få vänner/bekantskap endast

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Hej.

    Jag är en tjej på 26 år. Jag har mina svårigheter med mina diagnoser som jag inte ser sticker ut direkt & fått höra till stor del att folk i min omgivning har blivit förvånade över att jag har det när jag väl har nämnt om det & blir sårbar när jag nämner om ena utav de. Som är rätt ovanlig & sällan pratas om vad jag kan se. Alltså 22q11 (som jag absolut tycker bör pratas mer aktivt om.

     

    I vilket fall så gör inte detta mig till mindre människa för det.. Men det verkar ha skrämt iväg vissa vilket jag inte förstår alls. Jag är fortfarande densamma person & en individ precis som dom. Detta gör det svårt att våga öppna upp mig inför nya personer särskilt om min 22q11. Min Adhd är det inte bekymmersamt att öppna upp sig med då den är mer “vanlig” eller hur man säger. Min aspberger/autism är ännu lite känslig men börjar bli mer vanligt att höra om.

     

    Jag har haft umgängen som kastar skit på mig oftast utav avundsjuka vilket jag ej förstår. Får höra att jag ser väldigt bra ut utav killar. Jag föredrar killkompisar mer än tjejkompisar pga anledningen som förm numera är rätt väl igenkänd – drama, skitsnack m.m. Däremot när det kommer till killkompisar har det iprincip alltid slutat med att de medger att de tycker om mig som mer än en vän. Jag är inte kräsen det är inte det som det hela handlar om, jag nöjer mig inte med vem som helst som partner. & vill man vara delaktig på den nivån i mitt liv får man visa ordentliga framfötter. Vilket gör att jag försöker på ett väldigt snyggt & trevligt vis att markera vänskap mig & dom emellan, redan väldigt tidigt just för att inte ge de förfalskade förhoppningar.

     

    Detta gör det då svårt för mig att behålla vänskaper på bägge hållen. Jag står här ensam nu även utan personen som skulle vara min så kallade bästa vän. Men efter 7 år med denna vännen insåg jag att hela vår vänskap var destruktiv från hennes håll… Vilket jag blev oerhört trött på & började nu må otroligt mycket bättre utan henne. Däremot med detta. Gör att jag nu har tankar som när jag har flyttat till min nya lägenhet så som “varför ska jag ens lägga ner pengar på att pynta här hemma, ingen som kommer se/uppskatta det ändå. Inte värt att lägga ner den tiden på det då ju.”/”Varför ska jag ut & göra meningslösa saker/gå ut på nya aktiviteter där det kommer att spelas om samma visa att jag är den personen som återigen initierar nya kontakter än att andra kommer fram till mig? det händer samma sak att jag är den som tar första initiativ på vilket jag är så less på att göra så jag har slutat totalt med det, det gör att det är knäpptyst runt om mig med initiativ ifrån andra… Jag kan inte vara den enda som tar intitiativ i en relation.. Då utnyttjar de mig bara.. Det känns så ensamt & blir mer & mer nerdragen utav dessa tankarna… Någon mer som känner såhär? Vill ha en nära vän där man kan prata om allt mellan himmel & jord utan att behöva övertänka på vad som sagts & inte i efterhand. Som ger en energi efter att man umgåtts. Som man kan ringa när man än behöver.. Vart hittar man en sådan? Känns som det har runnit ur sanden sådanahär relationer 🙁

    Åh längtar också efter en vän man kan prata om allt med, har haft chansen att få vänner men min psykiska ohälsa och utmattning gör att jag inte orkar ha vänskapsrelationer. Finns jättemånga bra människor men tyvärr råkar man ofta på ” ormarna ” ”där ute finns det gott om ormar gå med dem som vill dig väl ”- Kapten Röd . Så sant!

    ja var hittar man såna vänner .kommer inte på nåt bättre råd än att vara så som du vill att andra ska vara mot dig

    Trådstartaren

    Åh längtar också efter en vän man kan prata om allt med, har haft chansen att få vänner men min psykiska ohälsa och utmattning gör att jag inte orkar ha vänskapsrelationer. Finns jättemånga bra människor men tyvärr råkar man ofta på ” ormarna ” ”där ute finns det gott om ormar gå med dem som vill dig väl ”- Kapten Röd . Så sant! ja var hittar man såna vänner .kommer inte på nåt bättre råd än att vara så som du vill att andra ska vara mot dig

     

    bra tips. Som jag följer i min vardag. Ändå verkar folk glömma bort mig dessvärre😔

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.