Hem > Forum > Ensamhet > Hur gör jag när min sambo har över kompisar?

Hur gör jag när min sambo har över kompisar?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
  • Jag bor tsm men en jätte fin kille och vi har snart bott tsm i 2 år. Saken är att jag har det väldig svårt när han har över sina kompisar i vår gemensamma lägenhet. Han har bara killkompisar så det blir ofta väldigt grabbigt och de brukar ofta dricka och sen gå ut eller bara hänga i vår lägenhet. Problemet är att jag känner mig inte speciellt inbjuden att umgås med dem och jag känner mig värdelös när jag får sitta i vårt vardagsrum själv. Det känns väldigt ensamt att sitta i ett rum bredvid och höra hur de garvar och har jätte kul. Jag brukar underhålla mig med att sy, virka eller nått annat projekt men att sitta själv och höra dem ha kul påverkar mig. Jag känner mig ganska värdelös när jag sitter där för mig själv och att då och då kommer nån förbi och tittar på mig när de e påväg till toan. Min sambo umgås mer ofta med sina kompisar än vad jag gör med mina men jag känner mig ändå nöjd med det umgänget jag har. Jag har försökt prata med min sambo om det här att jag tycker det är jobbigt med att han har kompisar över men det känns inte som han inte förstår. Han tycker det är självklart att jag får vara med, men jag upplever det inte så och känner mig mest som en lillasyster som är i vägen. När jag har över mina kompisar så får han alltid vara med, det är som en självklarhet att han är med. Jag har dock väldigt blandad umgänge, både killar och tjejer, och vi super nästan aldrig som han gör med sitt grabbgäng (vi kan ha dink kvällar ibland men det går inte ut på att supa). Jag vet inte hur jag ska förklara det här för honom varför jag tycker det är jobbigt och jag vill inte att han inte ska få umgås med sina killkompisar hemma hos oss. Är det ens rimligt det jag känner? Han tycker att jag bara ska joina dem med det känns inte så självklart för mig.

    Åh känner igen mig!
    jag blir helt personlighetsförändrad när min kille har över kompisar, dem har det här grabbiga som ”tjejer inte förstår ”liksom .
    det är jätte jobbigt när det blir så, man vet inte om man kan prata eller om man bara stör..

    har du några tjej kompisar? Du skulle kunna bjuda in dem i så fall  och göra samma grej som han gör, att ni är för er själva kanske han förstår lite hur du känner då…

    men försöka  joina grabbgänget kan du ju också göra ,

    Avatar

    Jag tror det är så himla lätt hänt att man utifrån reagerar på någon jargong när gruppen samlas sådär och därmed tar avstånd – håller distans. Hade definitivt kunnat göra likadant. Jag tycker dessutom killar i grupp ofta kan vara ganska tydliga i att de vill ha just bara män däri? Vissa är ju så också att de kan bara prata med varandra och på det sättet som de gör ifall inte en tjej/kvinna är i närheten för då plötsligt krävs lite allmän anständighet? Jag har ett gäng nu som jag aktar mig för och när jag inte är med går de tydligen på strippklubbar och köper sex utomlands, vilket chockade mig svårt. Däremot när jag är med så är de överlag ganska trevliga (med några undantag).

    Nu kanske detta inte är själva problemet i din situation att det här är ett grabbigt gäng med lite skeva kvinnoideal eller så utan snarare att det är svårt bara allmänt att joina? Jag tycker Pink Hufehe hade ett bra förslag om att bjuda in en tjejkompis och så är ni båda tillsammans med de här killarna – ni kan hitta styrka i varandra!

    Det låter som att han har lättare att anpassa sig för olika sociala situationer än du har. Han kan tycka det är trevligt att snacka med tjejerna men du tycker inte det är trevligt att snacka med grabbarna. Du är ju bjuden så det är ju upp till dig faktiskt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.