Hem > Forum > Ensamhet > Fysiskt sjuk av isolering

Fysiskt sjuk av isolering

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Hej!

  Jag har autism och blir väldigt utagerande när jag inte förstår omvärlden.

  I oktober bestämde FK att jag inte var utagerande tillräckligt mycket för att få assistans. På torsdag em fick jag reda på att assistansen drogs in från 132,5 timmar i veckan till 0. Istället har jag 12 timmars ledsagning från kommunen. Det blir inte mycket av de timmarna. Oftast är jag utagerande eller så borta man kan bli när kroppen inte orkar vara utagerande mer. Så jag behöver hjälp att hitta verkligheten, så behöver jag mat och dryck även om FK anser det klarar jag inte få i mig vätska och mat, medicinering och ca 45 minuter under kedjetäcke, ja så behöver jag ju kläder om vi ska ut. Det är ofta inte mycket tid kvar och mår jag dåligt kan vi inte åka iväg på grund av att det är hög risk att jag blir utagerande igen.

  Ledsagare kommer 2 ggr/vecka, psykiatrin försöker göra ett hembesök i veckan och prata med mig i telefon övriga dagar. I övrigt har jag ingen mänsklig kontakt. Helgerna är horribla.

  Förutom psykiska symptom har jag fått balanssvårigheter, kan ibland inte ens ta mig till postlådan, jag har svårt att reglera vakenhetsgraden och framför allt har jag en extrem smärta i ”hela mig”.

  Kan jag bli fysiskt sjuk av att vara så här isolerad?

  Avatar

  Hej

  Det låter som ett väldigt märkligt beslut av FK och att det har blivit väldigt drastiska förändringar för dig under kort tid. Har du försökt prata med psykiatrin och förklarat din livssituation?

  Det är möjligt att bli fysiskt sjuk av isolering. Ofta hänger det psykiska välmåendet och kroppen ihop. Det ena utesluter oftast inte det andra.

   

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej!

  Psykiatrin kämpar för fullt.

  Mitt försäkringsbolag har gått med på att ge mig rättshjälp. Juristen har lyckats få upp ärendet i förvaltningsrätten igen men de har ju så attans långa tider innan de tar upp mål.

  Kommunen vägrar ens utreda mitt behov av assistans. Nu verkar de till och med ha slutat svara på mejl från psykiatrin.

  Vad gör jag. Väntar på att det går åt skogen och hoppas jag överlever?

  Avatar

  Okej då låter det som att du har fått igång många bra insatser. Nej jag tycker inte du ska vänta på att det  går åt skogen, ta inte ut förlusten i förskott. Du har många på din sida, även om det kan kännas ensamt. Tycker också att du sätter ord och beskriver din situation på ett väldigt tydligt sätt, det är en styrka och det tror jag kommer gynna dig i ditt mål.

  Hoppas allt går vägen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.