Hem > Forum > Ensamhet > Ensam och arbetslös

Ensam och arbetslös

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej! Jag är en tjej på 19 år som har två problem.

  Orsaken till det första är att jag har en lång lista av diagnoser och en av dem är social ångest. Det betyder att jag har svårt med sociala situationer vilket gör det next to impossible för mig att skaffa nya vänner och/eller skaffa partner/dejta. Jag har ett fåtal vänner men problemet är att jag fortfarande inte haft ett ända förhållande. Jag har aldrig haft pojkvän eller flickvän (är bisexuell), är fortfarande oskuld och har aldrig blivit kysst. Jag vågar inte heller ge mig ut i dejting världen dels pga min sociala ångest och dels för att jag vet inte vart jag ska börja. Jag är jätte rädd att jag kommer bli helt ensam i framtiden på grund av min sociala ångest. Med ensam menar jag att jag inte kommer ha vänner, familj eller partner kvar. Jag vill inte att det ska sluta så för mig men så som det ser ut nu så är det det som förmodligen kommer hända om jag inte gör något åt det. Jag har gått gruppterapi (KBT) för social ångest men det var inte så hjälpsamt som jag hoppats på.

  Det andra problemet är att jag är arbetslös och har ingen form av inkomst. Jag har precis tagit studenten (tog studenten den 9 juni 2022) och tanken var att jag skulle börja på folkhögskola i en ny stad efter sommaren. När jag kom till folkhögskolan och skulle flytta in på internatet så visade det sig att jag inte trivdes så bra som förväntat och nästan alla i min klass var äldre än mig och kände varandra sedan innan vilket gjorde att jag inte vågade ta kontakt (pga social ångest). Jag valde då att hoppa av och flytta hem igen men jag har inget arbete och vet att det tar lång tid för personer i min ålder att hitta jobb, speciellt när det är ens första gång som arbetssökande. Jag är tacksam för tips på hur man kan få jobb snabbt och vad man kan göra under tiden man är arbetslös för att inte bli helt deprimerad av situationen. Jag vill liksom inte sitta hemma hela dagarna och vill inte heller att mina föräldrar ska behöva försörja mig livet ut. Jag söker jobb som inte kräver en utbildning mer än gymnasiet (gick estet, musiker).

  Vad ska jag göra för att förbättra min situation? Är tacksam för tips och råd angående dejting, arbetssökande och hanterande av social ångest 🙂

   

  Har du körkort? Det gör det lättare att få jobb.

  Inom vård (hemtjänst) eller vårdbiträde är det lättare att hitta jobb. Men ett slitigt yrke.

  Bli volontär på någon kul festivaler eller hjälporganisation som röda korset kan ge kontakter, någon ny vän och ge dig värdefulla referenser i ditt jobbsökande.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.