Hem > Forum > Ensamhet > Ensam i jul.

Ensam i jul.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Är det fler som är ensamma i jul och nyår och har svårt att ta sig nånstans?

  Jag tycker det är dåligt att vi här på mind inte får byta kontaktinfo.

  Och det säger jag för det är nästan omöjligt att komma fram på hjälplinjen.

  Dåligt av Mind att inte skapa en chatt lr nåt som inte får svar på hjälplinjen.

  Jul och nyår är den jobbigaste tiden på året att va själv.

  Självmorden ökar, jag kommer finnas här för dom som behöver, och jag kommer ge ut min Mail

  du får jättegärna ge din mail till mig

  Avatar

  Kan tipsa om att kyrkor kan ha gratis julfirande.Jag är ensam på jul men tror inte jag orkar gå på något julfirande med mycket folk. Men jag får se hur dagsformen är just den dagen. Annars har jag planerat för att göra ett eget julbord med den julmaten jag gillar och tända ljus och mysa. Kan vara fint och lugnt att vara ensam fast man ständigt har blivit matad med att man måste träffa hela släkten. Det handlar om att ställa om sitt mindset. Det är bara en dag om året och jag gillar den traditionen även om jag råkar vara ensam…så varför inte ta in dom delar av julen man gillar, i mitt fall maten, fint julpynt i form av ljusslingor, stjärnor, adventsstakar och stearinljus. Jag har iaf såpass ork att jag kan fixa lite mat. Det är värre med dom ensamma som är gamla, väldigt sjuka och sängliggande.

  Hej,

  Den huvudsakliga anledningen till att anonymitet gäller på forumet är för er användares säkerhet.

  I våra användarvillkor kan du läsa mer om varför vi har valt att anonymitet ska gälla på forumet.

  Ta hand om dig /MiND Moderator

  Jag vill hålla med om nackdel med att inte kunna bygga vidare kontakt. Varför inte införa en PM?

  Jul, nyår, midsommar, påsk… alla dessa högtider… suck. Ensamheten förstärks bara vid dessa högtider…

   

  Hej.

  Jag är helt ensam i jul och mobilen är tyst.

  Jag håller med Moderatorn är för vår/användares säkerhet. Jag tänker inte på just denna trådstartaren.

  Det är bra att det inte finns något sätt att få tag i e-mejl, mobil telefon till personer i forumet då det kan sluta i en situation som exempelvis: hot, förtal, spridning av personuppgifter (som man lätt kan googla fram) förföljelse, mobbning m.m. Du kanske inte vill få 50 mejl per dag från samma person.

  Det jag skriver här ovan är vanligare än du tror och är inte roligt för den som drabbas genom att lämna ut  sin e-mejl eller mobilnummer. Polisen jobbar nu hårt med ”näthat” och då ska Minds forum underlätta för dessa personer som finns överallt.

  Avatar

  Ja risken finns förstås. Men man kan fortfarande vara anonym i ett mail eller fylla på ett oregistrerat kontantkort när man vill ringa. För många ensamma kan det betyda så otroligt mycket att kunna höra av sig till någon som inte bara är en röst på en hjälplinje med allt vad det innebär med strikta tidsramar, att volontären/kuratorn/terapeuten är ”professionell” (man är inte på kompisnivå och delar problem ) Förutom det  är hjälplinjen stängd eller så kommer jag inte fram när jag behöver hjälp. Det hade det varit fantastiskt att messa/ringa någon istället. Det känns bättre om den jag hör av mig till kämpar med samma saker, då kan man utbyta tankar och tips, kanske till och med ta en fika eller följas åt till en aktivitet. Många tar sina liv när de är ensamma på storhelger. Ett samtal mess av någon som bryr sig kan få den personen att orka ett tag till.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.