Hem > Forum > Ensamhet > Ensam för resten av mitt liv

Ensam för resten av mitt liv

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag kommer vara ensam för resten av mitt liv. Jag kan inte längre se mig vara nära med någon. Jag kan inte längre vara social utan att behöva gå iväg hela tiden för att andas och vara för mig själv. Alla glider ifrån mig. Allt känns hopplöst

  Varför känner du dig att du kommer att vara ensam hela livet? Känner du dig att du måste kämpa för att vara någon annan person för att någon skall se dig?

  Hej Teal, tråkigt att höra.

  Det är svårt att sätta sig in i din situation utan fler detaljer. Men om jag skulle ge några råd kring hur du går framåt härifrån, så skulle jag väl säga:

  1) Försök sätta ord på allt du säger, var så specifik du kan. Ge så mycket detaljer som möjligt kring hur ditt liv ser ut, vad du känner exakt, i vilka situationer det är jobbigt.. etc. Det är väldigt läkande att sätta ord på det, se det i print, och så kanske någon här kan ge dig mer feedback kring det, om du vill posta det här. Eller bara som dagbok.

  2) Sök professionell hjälp. Antingen via vårdcentral typ. Annars finns det bra appar som Kry till exempel. Jag har själv pratat med psykolog där några gånger under våren. Man kan få träffa någon på videochatt redan samma dag, för bara 100 kronor.

  3) Förutom det.. skulle jag väl säga att ta det dag för dag. Försök göra saker lite bättre dag för dag, helt enkelt. Ofta vet man något som man känner skulle hjälpa, om bara något litet. Försök dag för dag ta små steg i rätt riktning. Man behöver inte ta stora kliv. Tar man bara något litet, så kan man jobba på det.

  Hoppas det blir bättre. 🙂

  Hej!
  Hur känns det för dig när du är bland folk? Blir du stressad, eller vad är det som gör att du behöver vara för dig själv en stund?
  Jag själv är rätt så introvert, situationer där jag umgås med flera personer eller nya personer gör mig oerhört trött. Oftast behöver jag ta en dag och bara vara för mig själv. Jag har kommit långt med den utmattning dels genom att öva på att vara bland folk även om jag inte känner för det, men också (och det här är jätteviktigt) att ge mig själv space att få vara ifred och respektera mina gränser.

  Ha det bra!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.