Hem > Forum > Ensamhet > alltid varit ensam

alltid varit ensam

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har aldrig haft en riktig vän. Har haft några som jag har umgåtts med i skolan, men utanför är de med andra hellre än med mig. Nu går jag på högskola och pluggar på distans så känner ingen som pluggar med mig. Jag är 20, det enda jag vill är att ha ett gäng som vill festa och grilla och bara umgås, men jag har ingen. Jag har en vän, som jag har haft sporadisk kontakt med i ca fem år, men jag märker att hon börjar tröttna på mig. Jag är singel men söker efter kärleken som en galning, jag är så trött på att vara ensam. Min familj vet att jag mår dåligt, men de är inget stöd. Jag känner att jag inte vill leva längre, inte alls, men jag är för feg för att ta mitt liv. Inte ens det kan man lyckas med. Vet inte vad jag ska göra längre, jag har testat appar för att hitta vänner men varje gång jag träffar någon ny så försvinner de lika snabbt. Vad är det för fel på mig? finns det någon för mig ens? Är det såhär livet ska vara?

  Även om det kanske inte känns så nu finns det någon som väntar just på dig och din kärlek. Någon som kan värdesätta dig för den personen du är och ditt stora hjärta och tillgivenhet. Någon som att dela livet med dig och bli en sann livspartner.
  Du inte är ensam och det finns många personer som bryr sig om dig.
  Tillåt livet (tillåt dig själv) börja bli mer än vad det (du) har varit och börja söka efter nya och ljusare vägar framåt. Detta är det första steget mot ett nytt liv (dig). Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Lär dig att älska dig själv och tycka att du är värd mycket. För det är du!
  Det förflutna är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.  Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa dig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Angående dina tankar kring självmord skriver jag nedan några få ord som förhoppningsvis kan hjälpa dig att se på vissa saker från ett nytt perspektiv:

  Att dö kan kännas som en väg ut ur ett liv som saknar mening, ro och harmoni och som slutligen skulle kunna leda till ett avslut på lidandet, tomhet och allt mörker som man har i sitt inre- och/eller yttreliv. Det finns dock något väldigt viktigt som många inte tänker på förrän det är för sent. Och det är om beslutet att avsluta sitt liv verkligen leder till de resultaten som man förväntade sig och som drev en själv till denna handling.  Svaret på den här frågan är att ingen människa  finner de som de söker när de väljer att avsluta sitt liv. Anledning till det är att döden inte tar död på något annat än den fysiska kroppen. Dessutom är självmord ett allvarligt brott av Guds lagar där vi genom att felaktigt använda vår fri vilja, får sedan skörda de bittra och plågsamma frukterna av denna tragiska handling. Anden, eller själen om man så vill kalla den, är evig. Den fanns innan detta liv började och kommer att fortsätta att finnas efter det som vi brukar kalla döden. I stället för att lösa ett problem förvärrar man väldigt mycket sin egen situation.

  Lidandet, mörkret och alla negativa saker som man försöker få ett avslut på genom att ta sitt liv, inte försvinner med kroppen, utan dessa har sitt ursprung egentligen i vår riktiga essens, alltså anden, och kommer därför att överleva döden och följa med anden efter döden, liksom alla positiva egenskaper och utveckling.  Att dö är med andra ord, inget annat än att byta till en annan dimension, eller plan, från den fysiska planen där vi behöver våra kroppar för att vara verksamma, till den andliga planen.

  Många andar som valt att ta sina liv har fått möjlighet att berätta hur det gick för dem efter den tragiska handlingen (genom olika medium som har fört detta sedan vidare både i lösa meddelanden samt i olika böcker). Gemensamt för alla är att:

  1- De ångrar starkt sitt beslut.

  2- De lidandet som de ville slippa och trodde att skulle försvinna har i stället mångdubblats och nått för dem otänkbara former redan direkt efter självmordet och i många år framåt.

  3-Reinkarnationen som följer direkt efter består av ännu svårare prövningar trots all hjälp man får före och under den nya existensen.

  Därför ber jag dig att ta och fundera över dina val i livet samt konsekvenser av dina beslut även efter de som vi kallar döden.

  Långt in i vår själ vet vi, att livet är en gåva för anden som egentligen definierar livet i oss. Det är bl.a. till för att anden ska  utvecklas och sakta men säkert, genom otaliga många existenser, uppnå en högre nivå av moralisk och intellektuell utveckling, och som konsekvensen därav leva lyckligt och i perfekt harmoni med sig själv och i sin roll i universum.

  Vi alla behöver kärlek, både ge och få. Du är älskad även det inte kan kännas så.

  Jag hoppas att du finner kraft att ta dig igenom denna mörka stund i ditt liv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

  Hej,

  Nä jag var i din ålder så var min utväg att hitta nya vänner att gå med i föreningar och att gå kurser.

  Jag kunde aldrig träffa någon innan jag släppte fokus på att träffa någon. Men när jag intresserade mig för det jag ville fördjupa mig i och försökte vara bland människor så kom till slut kärleken när jag minst anade det.

  Nu har mina förhållanden inte fallit så väl ut, så jag är kanske inte någon bra rådgivare egentligen. Men att försöka ägna sig åt intressen kan avleda saknaden för tillfället så att du mår bättre.

  Med mitt eget liv i backspegeln så  hade jag önskat att jag fått gå en sorgebearbetningskurs i din ålder. Det gör livsfrågorna mycket tydligare, och även målen. (Fast det fanns inte när jag var i din ålder). Egentligen borde du inte behöva känna så stor saknad efter en livskamrat utan kunna få njuta av livet ändå. Och då kan sådan kunskap hjälpa till. Det kan låta fel men du sörjer ju det du saknar, eller hur?

  Jag önskar dig styrka och att du vågar ta för dig! Du är värdefull! Ditt liv är värdefullt!

  Kram!

  /Lo

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.