Hem > Forum > Ensamhet > 20 och helt ensam

20 och helt ensam

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Jag är 20 år, har inga vänner, en splittrad familj, har aldrig haft ett förhållande, okysst och oskuld. Till och med min lillebror har gjort allt det. Jag känner mig som en loser. Jag var mobbad i grundskolan och var väldigt blyg. Jag har haft depression i över 5 år och gått i terapi men inget hjälper. Jag hade vänner i gymnasiet men tappade kontakten efter studenten. Mina föräldrar är skilda och jag pratar inte med min pappa just nu och mamma och jag bråkar bara. Jag mår skit och känner att jag inte kommer klara detta något mer.

    Känner igen mig lite grann i det du skriver. Med att inte ha några vänner, aldrig haft ett förhållande, okysst och oskuld. Är 24år.

    Jag hamnar själv ibland i dåliga diskussioner som urartar till tjafs med min far. Det är väldigt jobbigt och triggar mig mycket. Oftast spårar det ur för att han är på dåligt humör och jag kan nog svara honom lite drygt tillbaka.. Bor fortfarande kvar hemma.

    Om jag får fråga, vad är det som får din mamma och dig att börja bråka?

    Jobbar/pluggar du med något? Kanske du har någon kollega/klasskompis där som du kan lära känna?

    Vad gillar du att göra för något eller har du något intresse som du håller på med?

    Jag har hundar och gillar att arbeta med hundar och på det sättet har jag hittat något som får mig att vilja fortsätta kämpa även när jag mår dåligt och tycker saker är hopplöst och inte vet om jag orkar längre.

    Är själv ganska blyg och har svårt att hitta vänner i min egen ålder.

     

    Hej vännen. Till att börja med så är det ett jättebra beslut att skriva av sig här. Det här är ett safe space där du kan hålla låda bäst du vill. Vi lyssnar och vi försöker bena oss igenom det här bäst vi vill.

    I övrigt får du gärna berätta mer om dig själv och de frågor som ovanstående ställde. Jag är också nyfiken kring det.

    Jag bara säga att det är naturligt att du inte mår bra i den situationen. Det är många parametrar där samtidigt som man önskar vore annorlunda och tänker man på dem samtidigt så blir det ofta en röra i huvudet som känns övermäktig. Mitt råd där är att försöka ta tag i de här sakerna en och en. Exempelvis.

    Jag förstår att oskulden suger vid 20-årsåldern. Men det är vanligare än vad du tror och man behöver inte lägga någon värdering i det. Jag har två kompisar sedan innan som förlorade oskulden när de var 21 år. Den ene av dem är multimiljonär nu. Den andra lever ett stabilt familjeliv. Så försök att lägga det åt sidan för nu.

    Den andra saken med kompisar suger också, såklart. Jag skulle råda dig att det är här du lägger mest energi framöver. Pröva dig fram, som ett spel. Utmana dig själv med de du har nära och se var du passar in i den sociala gruppen. Jag vet inte hur din situation ser ut, om du har jobb eller så eller om du pluggar. Men försök att vara så utgående du bara kan. Fråga om någon vill ta en öl eller ta ett parti biljard. Får du nej testar du bara med nästa. Det låter lite kallt och förenklat möjligen, men det kommer stärka dig, och du kan inte förlora på det.

    Och just det ja. Jag vill bara ha det sagt att jag är 37 år nu. Det finns inte en sak som jag har gemensamt med den 20-åriga versionen av mig själv. Även om jag gillade honom. Saker förändras och du kommer finna kärlek och passion i saker du inte kunde föreställla dig. Så ge inte upp. Allt blir bra.

    Så. Med det sagt. Berätta nu om dig själv, så lite eller mycket du vill. Vem är du. Varför tror du att du har hamnat i den här situationen och vad är dina drömmar inför framtiden?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.